Til hovedinnhold

Telenor lager avansert mobil-lommebok

Nå er det ikke lenger bare penger du skal kunne ha i den elektroniske lommeboken.

Dette er NFC

NFC, Near Field Communication, er en metode for å overføre data trådløst over korte avstander. Mange nye mobiltelefoner har en NFC-brikke, som gjør det mulig å overføre data mellom to mobiler ved å holde dem mot hverandre. NFC lar deg også bruke telefonen til blant annet betaling eller som nøkkelkort på hoteller.

I fjor gikk Telenor og DNB Nor sammen om å teste ut såkalt kontaktløs mobilbetaling basert på NFC, en løsning som kalles Tap2Pay. Løsningen har falt i smak blant testbrukerne, og i januar rapporterte selskapene at hele 97 prosent av testbrukerne ønsket å ta i bruk løsningen når den ble tilgjengelig.

Les også: Nå kan du ta betalt med kort på mobilen

Men før løsningen blir tilgjengelig for andre enn noen få utvalgte, ønsker Telenor å få på plass en mer omfattende løsning for mobil lommebok. Den elektroniske lommeboken skal ikke bare fungere som betalingsløsning, men også ta vare på andre ting man pleier å ha i en vanlig lommebok. Det skriver bransjenettstedet Inside Telecom.

Slutt på å glemme gavekortene hjemme

Eksempler på ting du skal kunne ha i lommeboken er kuponger, kredittnotaer, lojalitetskort, gavekort og bonuskuponger.

– Mobillommeboken tar vare på alt dette, sånn at du automatisk kan bruke den neste gang du er i butikken, i stedet for å glemme at en har dem, sier Telenors leder for produkt- og forretningsutvikling Bjørn Ivar Moen til Inside Telecom.

Betalingsløsningen vil bli lansert i første kvartal 2013. For å kunne bruke funksjonen må man være kunde hos både Telenor og DNB Nor, og man må ifølge DinSide møte opp fysisk i banken for å få aktivert funksjonen på SIM-kortet. Noen må også få tilsendt nytt SIM-kort.

Les også: Superenkel mobilbetaling på vei

(Kilde: Inside Telecom og DinSide)

annonse