Til hovedinnhold

Google.com kan få helt ny forside

Se hvordan den kanskje kan bli.

Google

Forsiden til Google.com er høyt elsket på grunn av sin visuelle og funksjonelle enkelhet. Verden er likevel i konstant endring, og firmaet bak tidenes mest populære søkemotor kan muligens være i ferd med å ha nye, storstilte planer for den velkjente startsiden.

Bloggen Google Operating System har nemlig oppdaget noen fiffige linjer blant kodene på en testside i regi av Google, som indikerer at stasjonære og bærbare PC-er kan få tilgang til Google Now en gang i framtiden.

Hva er Google Now?

Google Now på nettbrettet Nexus 10.Foto: Google

Google Now er en intelligent assistenttjeneste for det mobile operativsystemet Android. Tjenesten gir deg automatiske oppdateringer og informasjon basert på det du søker etter. Søker du for eksempel på «kebabsjapper på Strømmen», vil Google Now komme med automatiske anbefalinger neste gang du befinner deg på tettstedet.

Tjenesten gir deg også oppdateringer om været og trafikken der du måtte være, i tillegg til å trekke inn informasjon fra søkehistorien, agendaen, bursdagskalenderen, GPS og så videre.

Avslørende koder

Den intelligente assistenttjenesten Google Now ser ut til å være på vei til vanlige PC-er.Foto: Google Operating System / Google

Kodene som Google Operating System fant inneholder fraser som «Kom i gang med Google Now. Rett informasjon til rett tid». En annen setning forteller at Google Now «bruker din hjemmeposisjon for å vise relevant informasjon, som vær, trafikk og nærliggende steder».

Ifølge kodene skal du kunne velge hvor du bor, hvor du jobber og din nåværende posisjon. Google Operating System nevner også en funksjon som lar deg følge aksjer.

Ingen garanti, men ...

Disse kodene betyr imidlertid ikke at Google Now for skrivebordet er endelig bekreftet av Google. Det er likevel nærliggende å anta at selskapet vil implementere tjenesten, ettersom den lignende iGoogle skal legges ned 1. november i år.

Google Now ble først lansert til Android 4.1 Jelly Bean den 9. juli 2012 – omtrent samtidig som at mobilutgaven av iGoogle ble stengt.

iGoogle framstår som en mer primitiv versjon av Google Now, der du må velge alle elementer manuelt. I Google Now får du det meste servert automatisk.

Bytter ut hjemmesiden?

Chrome-utvidelsen New Tab Page gir en viss pekepinn på hvordan utseendet kan bli.Foto: Google

Tingene er med andre ord uklare foreløpig, men Google Operating System skriver at det er Googles hjemmeside som vil få tilbudet om Google Now. Dette gir mening, i lys av at nettleseren Google Chromes adressefelt (omnibox) også fungerer som søkemotor – og dermed på mange måter har erstattet Google.com.

Andre muligheter kan være en egen utvidelse i Chrome, eller en helt ny startfane – i likhet med ekstensjonen New Tab Page.

Det er altså ingen offisielle kommentarer fra Google om Google Now i det hele tatt dukker opp til skrivebordet. Neste måned arrangeres Google I/O-konferansen, og da kan det hende at vi får vite mer.

Den amerikanske søkegiganten har mange jern i ilden:
Slik skal Google bli kvitt passordet for godt »

Vil du ha en rask innføring i Google Now? Ta en titt på den korte snutten nedenfor:

(Kilder: Google Operating System via Gizmodo og Ars Technica)

annonse