Til hovedinnhold

Snart kan du styre HPs PC-er med håndbevegelser

Satser på Leap-kontrolleren.

Leap Motion

Som de fleste sikkert har fått med seg opplever PC-produsentene for tiden en forstemmende nedgang i antall solgte maskiner. Nylig kunne vi rapportere om relativt dramatiske tall for første kvartal i år.

Flere aktører har sett seg nødt til å omstille seg kraftig for å tilpasse seg den nye situasjonen. Nå ser det ut som om HP tar et nytt steg i arbeidet sitt for å gjenopplive PC-markedet.

Leap Motion-sensoren er ikke store saken.Foto: Leap Motion

Satser på bevegelseskontroll

Selskapet inngår nemlig et partnerskap med det San Fransisco-baserte firmaet Leap Motion, som har utviklet en svært presis bevegelsessensor til PC-er.

Dermed har HP altså valgt å slå følge med konkurrenten Asus, som kunngjorde sitt partnerskap med Leap Motion i januar i år.

Produktet til Leap Motion består av en liten og lett enhet som kobles til PC-en via USB, og fanger opp hånd -og fingerbevegelser til brukeren. Sensorene skal være i stand til å følge hver finger individuelt, og registrerer bevegelser helt ned til en hundredels milimeter.

Skal bygges inn i PC-er

Produktet registrerer også bevegelser i tre dimensjoner. Dette skal visstnok utnyttes ved hjelp av diverse applikasjoner, og gjør det mulig å blant annet «gripe» og plassere objekter på skjermen.

Sensoren er på ingen måte ment å erstatte mus og tastatur, men skal kun fungere som et supplement og alternativ.

HP skal begynne å inkludere Leap Motion-sensoren i ulike PC-pakker til sommeren, men spesifiserer ikke hvilke modeller det gjelder. Etter hvert skal produktet bygges direkte inn i HPs PC-er. Det er uvisst nøyaktig hvordan dette skal gjøres og når vi får se de første modellene med teknologien innebygd.

Med tanke på at HP er verdens største PC-produsent ser det uansett ut til at bevegelsesstyrte PC-er nå er i anmarsj for alvor. Hvorvidt det kan snu salgstallene kan bare tiden vise.

Du kan også kjøpe Leap Motions bevegelsessensor separat: Produktet legges snart ut for salg »

(Kilder: Leap Motion, Bloomberg, Reuters)

annonse