Nyhet

Slik blir Sharps nye TV-er

Satser solid på digre modeller, propritær teknologi og 4K.

Hardware.no/Las Vegas: TV-markedet har vært under en rivende utvikling de siste årene, og samtlige av TV-produsentene som så langt har holdt pressekonferanser melder om knalltall. Omsetningen går opp, mens produksjonskostnadene går ned. Med andre ord en perfekt situasjon.

De aller fleste har byttet ut den gamle CRT-TV-en til fordel for en ny flat variant. Mange vil kanskje oppgradere flat-TV-en sin også, og da vil Sharp gjerne at du kjøper en TV nettopp fra dem.

Det er flere ting som skiller Sharp fra konkurrentene, blant annet et ekstremt fokus på digre modeller. For 2013 snakker vi hele 21 modeller som har et panel på 60 tommer eller mer. De største modellene har paneler 90 tommer, som skal være det største som er i åpent salg.

Digre TV-er selger godt

John Herrington, Sharp.

Nettopp utvalget i større modeller skal ifølge Sharp være en sentral faktor for at de har vokst såpass mye de siste årene. Ifølge dem selv er Sharp den TV-produsenten som vokser mest for tiden, faktisk for andre året på rad.

Siden introduksjonen av 60 tommer i 2010, så har markedsandelen for TV-er med panelstørrelse på 60 tommer eller mer økt til omlag 20 prosent i 2012.

Hva er det så som avgjør folk flests TV-kjøp? Ifølge en undersøkelse som Sharp viser til så er det bildekvalitet som troner på toppen. På andreplassen kommer selve merkenavnet, og hva det betyr for folk. Er det et kjent merke som folk forbinder med kvalitet, er det en viktig driver for at akkurat det merket blir valgt.

I tillegg skal det også være av betydning om det er et fremadstormende merke eller ikke. Om det er nytt og trendy er det et solid pluss ifølge undersøkelsen. Positive tilbakemeldinger fra kundene er det siste punktet som listes opp som sentralt for at det aktuelle merket skal bli valgt.

Én ting mangler i denne oversikten, nemlig design.

Vil bli bedre på bildekvalitet

Bildekvalitet er sentralt for de potensielle kundene, så her satser Sharp litt ekstra i 2013. For de som er villige til å grave litt ekstra dypt i lommeboken har Sharp den propritære teknologien Quattron. Dette er en vidreutvikling av RGB, og går ut på at hver piksel får et separat gult lys, ikke bare rød, blå og grønn.

Med denne ekstra lyskilden oppnår man mange fordeler. Den mest opplagte er en bedre gulfarge. I tillegg får du en dypere blå. Hele bildet kan også gjøres lysere enn tradisjonell RGB.

Sharp har også en greie de kaller "Superbright". Dette er en er en programvare som analyserer bildet og kjører kontrastraten opp til 12 000 000:1.

Smart TV skal bli bedre

Smart TV-biten skal også forbedres. Dette gjelder både grensesnittet i form av menyer og ulike former for programvare, men det blir også kraftigere maskinvare for en bedre opplevelse.

Blant annet vil Sharp få inn konseptet Netflix 2nd screen. Dette går ut på at du kan bruke smarttelefonen din som en fjernkontroll for Netflix, der du leter frem innhold før du sender det til TV-en. Med telefonen kan du da spole frem og tilbake, pause innhold med mer.

Sharp vil også gi deg muligheten til å surfe på nett samtidig som du ser på TV. Den ene delen av TV-skjermen brukes da til vanlig TV-innhold, mens den andre delen brukes til nettsurfingen.

På toppen for 2013-utvalget vil vi finne 8-serien. Denne byr på alt som Sharp har av ulike teknologier. Designen er holdt i børstet aluminium, med ekstra tynne kanter.

For de som satser litt lavere, uten at det skal være spesielt dårlig av den grunn, er 7-serien. Her er designen holdt i børstet aluminium, som er farget svart. En av tingene du går glipp av er Superbright. I tillegg får du ikke med Aquamotion-panelet som du finner i 8-serien, derimot får du et "vanlig" 240 Hz-panel.

For de prisbevisste har vi 6-serien. På denne får du ikke med Quattron, og panelet har 120 Hz-teknologi.

Ekstra drøy oppløsning

4K, eller Ultra HD, er ikke lengre en tåkete fremtidsvisjon. Her på CES kunne Sharp vise frem to ulike serier, som skulle komme på markedet til sommeren.

Den feteste av disse er ICC Purios. Ifølge Sharp selv skal dette være som å titte ut av vinduet hjemme. Dette er også den første Ultra HD-TV-en som er THX-sertifisert.

En titt i spåkulen

Sharp delte også villig på enkelte fremtidige teknologier, teknologier som er antatt å komme i 2014. Den første av disse var Moth Eye Technology. Her snakker vi en tynn film med konestruktur, som minner noe om en mølls øyestruktur.

Poenget med denne filmen er å få frem klare farger og høy kontrast. Samtidig skal det meste av gjenskinn og refleksjoner være borte.

Neste generasjon med Quattron er også planlagt ut i 2014. Her skal Sharp dytte ut dobbel oppløsning fra en enkelt piksel. Dette får de til ved å kjøre hvert enkelt lyspunkt i RGBY uavhengig av hverandre. Resultatet skal være en høyere bildekvalitet, helt på grensen mot Ultra HD. Prismessig blir det likevel godt under Ultra HD.

Vi er på Facebook!
Les også
Dette er verdens første 4K-TV med THX-sertifisering
Les også
Her er Sharps 2013-modeller
Les også
Transformer-musa kommer i mini-versjon
Les også
Nå kommer endelig OLED-TV-ene i salg
Les også
Hva er det Samsung skjuler her?
Les også
LG avslører 2013-modellene
annonse