Nyhet

Dette er antagelig Samsung Galaxy S IV

Se de nyeste bildelekkasjene og les de siste ryktene her.

Klokken 00:00 natt til fredag 15. mars, norsk tid, starter Samsung Unpacked i New York. Sannsynligvis vil det bli lansert mer enn ett produkt, men høydepunktet de fleste venter på er Samsungs nye toppmodell, Samsung Galaxy S IV (S4).

Samsung har selv publisert dette bildet, uten å si noe om hva det faktisk viser. Men det ville overraske oss mye om det ikke var en Samsung Galaxy S IV. Foto: Samsung

Amobil.no har to journalister på plass i New York, i tillegg til at også hjemmeredaksjonen vil følge arrangementet tett. I tillegg til "direktesendt" liveblogg vil vi også gi deg de første sniktittene på det nye flaggskipet.

Samsung har foreløpig ikke sagt noe som helst om hvordan Galaxy S IV kommer til å bli, eller for den saks bekreftet navnet på telefonen. Selskapet har likevel erstattet ordet "for" med tallet 4 i så godt som all markedsføring av lanseringen.

Rykteflommen dabber nok ikke av etter at Samsungs amerikanske avdeling tirsdag publiserte et teaser-bilde som viser litt av det som antagelig er Galaxy S IV.

Bildet følges av teksten "The countdown for #TheNextBigThing has begun. Who’s ready for the Global Unpacked Event on March 14?".

I dagene og timene før lanseringen har det også dukket opp både detaljerte bilder og til og med videoer som angivelig skal vise hvordan ulike nye funksjoner på telefonen fungerer.

Her er noen av ryktene så langt.

Større skjerm

Er dette Samsung Galaxy S IV?Foto: IT168.com
Samsung Galaxy S IV, ifølge IT168.com.Foto: IT168.com
Foto: 52Samsung.com
Foto: 52Samsung.com

Tre dager før lanseringen publiserte det kinesiske nettstedet 52samsung.com det de hevder er lekkede bilder av Galaxy S IV. Bildet viser en telefon med modellnavnet GT-i9502, med en 5-tommers skjerm med 1080p-oppløsning (1920x1080), 2 GB RAM og et 13 megapiksel kamera. Telefonen kjører Android 4.2.1.

Hvis skjermen blir på fem tommer, betyr det altså at telefonen blir litt større enn dagens Galaxy S III – som har en 4,8-tommers skjerm.

Tidligere har spesifikasjoner på det som angivelig skal være Galaxy S IV ha dukket opp via en rapport fra ytelsestestprogrammet Antutu, som den italienske bloggen HDblog.it har publisert. De tekniske spesifikasjonene fra 52samsung.com stemmer overens med disse spesifikasjonene.

Enheten som er avbildet hos 52samsung.com skal være en lokal dual-SIM-versjon som skal lanseres av China Unicom. Vi er langt fra sikre på om bildene virkelig viser en Galaxy S IV.

En anonym kilde i Samsungs forhandlerapparat forteller til Amobil.no at Galaxy S IV vil få modellbetegnelsen i9505, og at den vil komme i fargene svart eller hvit i første omgang.

Senere la nettstedet IT168.com ut enda flere bilder av Galaxy S IV – denne gangen med enda høyere kvalitet. Disse bildene hadde også detaljert informasjon om de tekniske spesifikasjonene til den nye telefonen.

Åtte prosessorkjerner

Sammobile hevder at en kilde i Samsung har sagt at telefonen kan komme til å benytte en Snapdragon 600-prosessor fra Qualcomm, i stedet for Samsungs egen Exynos 5 Octa 5410-brikke. Vi tror nok likevel det er mest sannsynlig at det er Exynos-brikken som vil finne veien inn i den nye toppmodellen. Rapporten fra Antutu viser også at det er denne brikken som vil bli brukt.

En annen mulighet er at Galaxy S IV vil benytte seg av ulik innmat avhengig av region. Dagens Galaxy S III benytter nemlig både Samsungs egne systembrikker, og Snapdragon-varianter, avhengig av hvor du kjøper den.

Exynos 5 Octa baserer seg på ARMs såkalte big.LITTLE-konfigurasjon som innebærer at fire ARM Cortex A15-prosessorer og fire Cortex A7-prosessorer kobles sammen. A15 er en av de aller kraftigste prosessorene som finnes til mobiltelefoner og nettbrett. De fire A15-kjernene brukes til de mest krevende oppgavene, mens de fire mer strømgjerrige A7-kjernene benyttes når det ikke kreves like mye datakraft.

Grafikkprosessoren skal være en PowerVR SGX544MP.

Følger øynene dine

New York Times skrev nylig at Samsung ville satse mye på programvareløsningene i S IV, i likhet med S III. En av avisens kilder skal ha prøvd telefonen, og mente spesielt én funksjon var spennende: automatisk rulling på nettsider når du beveger øynene.

Foto: IT168.com

Denne funksjonen vil følge øynene dine for å avgjøre når teksten på skjermen skal begynne å rulle. Dette skal fungere ved at telefonen ser når øynene har nådd bunnen av skjermen, og da autmatisk ruller videre nedover for å vise de neste avsnittene med tekst.

En anonym kilde i Samsung uttaler til New York Times at programvarefunksjonene i Galaxy S IV vil være mer viktig enn maskinvarespesifikasjonene.

Nye videoer som sirkulerer på nettet viser en demonstrasjon av det som skal være øyestyring på Galaxy S IV. Funksjonen som vises gjør at telefonen automatisk oppdager når du tar blikket vekk fra telefonen, og da automatisk stopper avspilling av video.

Videoklippene viser også en "floating touch"-funksjon, som blant annet gir deg forhåndsvisning av elementer når du holder fingeren like over skjermen – det vil si uten å berøre skjermen.

Trådløs lading

Et annet rykte skal ha det til at Galaxy S IV vil få trådløs lading, noe forsåvidt også Galaxy S III ble lansert med – uten at ladeløsningen noengang dukket opp.

"Samsung ventes å ta i bruk Qi trådløs ladeteknologi fra The Wireless Power Consortium (WPC) i sin neste flaggskipmodell, Galaxy S IV", hevder kildene ifølge Digitimes.com.

Se videoklippene av det som skal være Samsung Galaxy S IV hos Amobil.no

Her finner du liveblogg og videofeed fra pressekonferansen

Les også
Denne kan drive nye Galaxy-toppmodeller
Les også
Se video av nye Samsung Galaxy S IV
Les også
Apple vil la deg selge apper du ikke liker
Les også
Derfor må du vente på Android-oppdateringene
Les også
– Samsung Galaxy S IV og iPhone får trådløs lading
Les også
Stort sikkerhetshull på Samsung Galaxy S III
Les også
Samsung dropper Windows RT
Les også
Galaxy Note III kan få enda større skjerm
annonse