Nyhet

Netflix lanserer offline avspilling

Nå kan du ta med deg favorittseriene dine på reise.

Netflix har akkurat lansert en splitter ny funksjon: Offline-modus. Det vil si at du kan laste ned Netflix-serier til enheten din, slik at du kan se på den senere, uten å ha internett-tilgang, skriver Netflix på bloggen sin.

Offline-modus er kun tilgjengelig for iOS- og Android-enheter, og akkurat nå er det bare et par av Netflix' egne serier du kan laste ned. Blant annet er Orange is The New Black, Narcos og The Crown tilgjengelige for nedlasting.

I menyen vil du kunne filtrere og finne frem til alle seriene som er tilgjengelige for nedlasting.

Slik laster du ned seriene fra Netflix

For å laste ned en serie trykker du bare på "last ned nå"-knappen, som befinner seg ved siden av den vanlige avspillingsknappen i appen. Serien vil så lagres på mobilen eller nettbrettet ditt, slik at du kan se den senere. Dette vil passe ypperlig hvis du for eksempel har tenkt deg på et fly, hvor det er umulig å strømme videoinnhold. Du kan velge mellom standard- og høy kvalitet på videoene.

For å se innholdet du har lastet ned trykker du på menyikonet, og velger «mine nedlastinger».

Den siste oppdateringen nevner Offline-avspilling i endringsloggen, men av det vi kan finne så ser ikke funksjonen til å være aktivert ennå. Vi regner med at det vil bli aktivert snart, men har kontaktet Netflix i Norge for å få bekreftet dette.

Oppdatert:

«Noen ganger tar slike endringer i appen opp til omkring en time å gå live, så hvis du ikke ser det nå bør den komme opp innen kort tid.», får vi opplyst fra Netflix' norske PR-byrå.

Snudde etter mange år

Netflix har i alle år sagt at Offline-modus var uaktuelt, og at Netflix-brukere stort sett alltid hadde internettilgang uansett. Tidligere i år snudde de imidlertid, og innrømte at de burde ha et mer åpent sinn når det kommer til nedlastbart innhold. De sa i samme slengen at de var klar over at det var veldig mange Netflix-kunder som ønsket seg muligheten til å laste ned seriene.

I sommer kom nyheten om at Netflix jobbet med å slippe offline-modus. Nå er nyheten altså bekreftet.

Du kan gjøre mye moro med Netflix:
Her er ti Netflix-triks du neppe visste om »

Les også
Netflix vil tilpasse filmer og serier til mobil- og nettbrettskjermer
Les også
Netflix gjør den nye offline-funksjonen sin enda bedre
annonse