Jaguar i-Pace vil kunne lade med minst 100 kW - lanseres i mars

Her er bilen i svensk vinterlandskap.

Jaguar i-Pace er en av de mest spennende elbilene som skal komme på markedet i år, og Jaguar Land Rover slipper detaljer om bilen i små drypp.

I en e-post til interessenter melder Jaguar nå at i-Pace vil kunne lade med minst 100 kW, altså det dobbelte av hva de fleste hurtigladestasjoner i Norge i dag kan levere.

Ved 100 kW vil du kunne lade det 90 kWh store batteriet fra 0 til 80 prosent på 45 minutter, og Jaguar skriver at bilens maksimale ladestyrke vil «bli bekreftet» ved endelig lansering.

I-Pace vil for øvrig benytte den europeiske hurtigladestandarden CCS.

Testet i 40 minus i Sverige

Markedsavdelingen til selskapet har også hatt bilen på vintertest på Jaguar Land Rovers såkalte Ice Academy i Arjeplog i Sverige, hvor bilen har fått testet seg i 40 minusgrader.

Slike skrytevideoer må selvfølgelig taes med en liten klype salt, men det er i det minste en anledning til å se bilen i drift, selv om den fortsatt er i kamuflasjefolie.

Lansering 1. mars

Jaguar offentliggjorde også at lanseringen vil finne sted 1. mars, og har tidligere meldt at bilen vil bli tilgjengelig i Norge i løpet av andre halvår i år.

Om du ikke har i-Pace-spesifikasjonene klart for deg, er de som følger:

  • 90 kWh batteri som skal gi en rekkevidde på over 500 km etter den snille NEDC-testsyklusen, 354 kilometer etter den amerikanske EPA-syklusen
  • To motorer som leverer 400 hestekrefter og 700 Nm umiddelbart dreiemoment
  • 0-100 km/t på cirka 4 sekunder
  • 5 seter og bagasjekapasitet på 530 liter bak og 36 liter foran.
Jaguar i-Pace vil kunne hurtiglade med minst 100 kW gjennom en CCS-kontakt.

Hva blir prisen?

Jaguar har ikke offentliggjort noen pris for i-Pace, men en startpris på rundt 700 000 kroner har blitt antydet. Det vil i tilfelle plassere den i landskapet til Tesla Model X, som starter på 675 000 kroner i dag, riktignok med bare 75 kWh batteri.

Jaguar melder ellers til Tek.no at de per dags dato har snaut 1250 reservasjoner (interessenter som har betalt 10 000 kroner for å sikre seg en plass i produksjonskøen) og i underkant av 3500 registrerte interessenter på i-Pace.

Les også
Jaguar bekrefter E-Type Zero
annonse