Tek.no

Nyhet

Dette er verdens første rom-hotell

Du kan allerede reservere plass, men det koster flesk.

Orion Span
Eigil Knudsen
9 Apr 2018 06:00

Romturismen har ikke akkurat tatt av ennå, men stadig flere aktører kaster seg på karusellen for å posisjonere seg i det fremtidige – og særs eksklusive – markedet. Nå har et selskap ved navn Orion Span kunngjort noe vi ikke hører om altfor ofte, nemlig et rom-hotell.

Hotellet har fått navnet Aurora Station og tar sikte på å bli det første luksushotellet i verdenrommet – dersom det blir realisert, vel å merke. Planen er å sende hotellet opp i 2021, og innen 2022 er de første gjestene ventet å kunne stige ombord.

Koster 75 millioner kroner

Aurora Station skal lages for å romme seks personer av gangen, inkludert et mannskap på to, og varigheten på oppholdet skal bli 12 dager. Ikke helt overraskende blir det ingen billig affære. Prislappen per person vil ligge på 9,5 millioner dollar, cirka 75 millioner kroner.

Hotellet er ment å bli modulært og utvikle seg over tid.
Orion Span

Dermed vil kundegruppen altså bli ganske smal, i alle fall i første omgang. Allerede nå kan man for øvrig reservere plass, og depositumet er «bare» 80 000 dollar, 630 000 kroner. Selskapet lover imidlertid en heftig og uforglemmelig opplevelse.

– Gjester på Aurora Station vil befinne seg 200 miles over bakken (cirka 320 kilometer, red.anm.) i lav bane, hvor gjestene vil ha en fantastisk utsikt over jorden. Hotellet vil kretse rundt jorden en gang hvert 90. minutt, som betyr at de om bord vil se 16 soloppganger- og nedganger hver 24. time, heter det i pressemeldingen.

Teamet hos Orion Span består av en rekke mennesker med lang erfaring og fartstid innen romteknologi, deriblant fra NASA-prosjekter og romstasjonen ISS, i tillegg til fra diverse andre industrier. Idéen er at hotellet skal bli et modulært prosjekt som kan utvikles over tid og tilpasse seg endringer i etterspørsel og behov.

Selskapet er ennå litt sparsomme med tidsplanen og detaljene rundt hvordan de skal få prosjektet på beina, så det gjenstår selvsagt å se om de når de ambisiøse målene sine.

Mer informasjon kan du finne på Orion Spans hjemmeside.

SpaceX har også kastet seg romturismen: Selskapet planlegger å sende to privatpersoner rundt Månen »

Les også
Musk skal bygge Internett i verdensrommet for å betale for Mars-reiser
annonse

Les også