Til hovedinnhold

Som en Vespa på ett hjul

Bel & Bel Monowheel Z-One er litt av et kjøretøy.

Bel&Bel

Selv om selvbalanserende elektriske kjøretøy har vært å se i gatene noen år nå, er det fremdeles vanskelig å ikke kikke to ganger når noen kommer susende forbi på ett hjul.

Bel&Bel

Så hvordan lage et enda større blikkfang? Vel, ifølge Bel & Bel – et slags spansk «studioverksted» – er svaret å ikle enhjulingen smekre, klassiske linjer a la Vespa.

Monowheel Z-One heter doningen, og selv om den ennå ikke er å faktisk få kjøpt, virker det likevel som om dette kjøretøyet har en mulighet til å komme på veien.

Ikke for fartsfantomet

Bel&Bel

Hvis ønsket ditt er å komme deg ekstra kjapt rundt, er nok ikke dette det naturlige valget for deg. Motoren på 1000 watt er begrenset til å dytte Z-One rundt i en toppfart på ikke mer enn 35 kilometer i timen, så her er det utvilsomt stilen som her er satt i forsetet.

Når det gjelder rekkevidde, har Bel-brødrene oppgitt at den skal klare et sted mellom 45 til 60 kilometer på en lading.

De vitale målene sier en høyde på 120 centimeter, vidde på 50 centimeter og lengde på 60 centimeter. Enhjulingen er sånn sett ikke større enn at du kan ta den med i heisen. Vi hadde i hvert fall unngått trapper, ettersom vekta ligger på rundt 70 kilogram.

Ellers er enhjulingen utstyrt med det som normalt sett kreves av lys, og skal visstnok kunne registreres. Her til lands ville den muligens kunne passere som en veldig snål moped.

Krever litt trening

Bel&Bel

Selv om Monowheel Z-One ser ut som noe du har lyst til å bare hoppe på og rulle av gårde i trafikken med, kan det være greit å øve seg litt før man drister seg på en slik.

For selv om selvbalanserende kjøretøy i prinsippet er lagd for å være enkle å kjøre og kontrollere, kreves det litt trening før det virker naturlig å regulere hastigheten bare ved å flytte tyngdepunktet.

Sånn sett er det nok mange som heller vil holde seg til to hjul:
Dette er Vespa Elettrica >>>

(Kilde: Electrek)

annonse