Snapdragon 845 imponerer i de første ytelsestestene

Galaxy S9 blir kraftige saker, ser det ut til.

Qualcomms nye toppbrikke Snapdragon 845 er ennå ikke i allmennhetens hender, men allerede nå foreligger det ytelsestester som gir oss et godt innblikk i hva vi kan vente oss – og det hele ser ganske så lovende ut.

Et knippe nettsteder som fikk tidlig tilgang til å teste ytelsen til Snapdragon 845-brikken konkluderte med at brikken representerer et solid løft sammenlignet med forgjengeren, særlig når det gjelder grafikkytelsen.

Nettstedet Cnet sammenlignet en Snapdragon 845-referansetelefon med de kraftigste mobilene med Snapdragon 835 og kom frem til at førstnevnte ga 26 prosent høyere ytelse i det grafiske ytelsesverktøyet AnTutu. De ulike versjonene av testverktøyet GFXBench ga mellom 28 og 42 prosent høyere ytelse enn de kraftigste Snapdragon 835-telefonene i Cnets tester.

Kommer trolig snart i Galaxy s9

Galaxy S9 blir mest sannsynlig den første mobilen med Snapdragon 845. Slik skal telefonen se ut, ifølge lekkasjer.

AnandTech var også blant nettstedene som fikk teste ytelsen, og kom blant annet frem til at grafikkytelsen i Futuremarks 3DMark Sling Shot 3.1 lå opptil 32 prosent høyere enn de beste mobilene med Snapdragon 835, i dette tilfellet Google Pixel 2 XL og Galaxy S8.

Selv om ytelsestester kan gi et godt innblikk i den generelle ytelsen er det viktig å huske på at ytelsen til mobilen ved daglig bruk er et helt annet spørsmål, da dette avhenger av flere ulike faktorer. Ikke desto mindre ser det imidlertid ut til at Snapdragon 845 langt på vei holder hva den lover.

Ennå har ikke så mange mobiler blitt bekreftet å komme med Snapdragon 845-brikken, selv om lekkasjer har gitt visse indikasjoner, men Galaxy S9 blir svært sannsynlig blant de første modellene med brikken. S9 er ventet å bli lansert den 25. februar, i forkant av mobilmessen Mobile World Congressi Barcelona.

Vi kommer selvsagt med en sniktitt så snart det lar seg gjøre.

AMD har også sluppet nye prosessorer: De er som skapt for stue-PC-en din »

Les også
I år vil toppmobilene kunne strømme musikken til flere haugevis av Bluetooth-høyttalere samtidig
Les også
Mobiler som takler nedlastingshastighet på 2 Gbit/s skal komme allerede i år
Les også
Galaxy S9 avslørt
Les også
Mobilene som kommer med nye Snapdragon 845 er trolig avslørt
Les også
Snapdragon 845 er lansert
annonse