Nyhet

Dette trodde vi Apple kom til å lansere

... Og så feil kunne vi ta.

Oppdatert:

Vi fulgte lanseringen direkte - her er det som ble lansert »

Apple har som oftest to store lanseringer hvert år, og på mandag går årets første av stabelen. Da åpner nemlig dørene for Apples utviklerkonferanse WWDC i San Francisco i USA.

Apple sparer nok de heftigste produktlanseringene til høsten, slik de pleier å gjøre, men det er nok rom for et par produktlanseringer på WWDC også.

Her er alt vi (og Internetts ryktebørs) tror Apple slipper på mandag:

Programvare

En ny versjon av iOS

Dette er så godt som garantert. Apple bruker alltid WWDC, som tross alt er en utviklerkonferanse med fokus på programvare, til å vise frem den kommende oppdateringen av operativsystemet sitt.

Denne gangen har vi kommet til iOS 12, som sies å ha mer fokus på stabilitet og hastighet, fremfor fancy funksjoner og tjenester.

Noe nytt får vi nok likevel se, og flere rykter sier Apple vil slippe en tjeneste som gir deg oversikt over hvor mye du faktisk bruker mobilen.

Det finnes allerede tredjeparts alternativer som kan se hvor mange ganger du låser opp mobilen din, hvilke apper du bruker og hvor lenge, men nå kan det altså komme noe direkte fra Apple.

Det kan også tenkes at det vil komme et par nye funksjoner for iPhone X-brukere. Som The Verge påpeker er dette den første store programvareoppdateringen etter iPhone X ble sluppet i fjor høst, og det ville ikke overrasket oss hvis de har lagt til et par nye fingerbevegelser iPhone X-brukere kan benytte seg av, siden hjem-knappen er borte.

Det har også blitt nevnt at iOS 12 kanskje vil åpne opp NFC-brikken som omtrent alle iPhone-mobiler har for utviklere. Det vil kunne åpne opp mobilen for haugevis av nye ting som bare Android-brukere har kunnet benytte seg av så langt.

En ny versjon av MacOS

Bilde: Apple

Det er rimelig sikkert at Mac OS 10.14, oppfølgeren til 10.13 High Sierra, vil dukke opp i løpet av WWDC. Men hva det innebærer er høyst usikkert. Ryktemøllen svinger sterkest rundt iOS, mens det sjelden er kjent akkurat hva neste Mac OS vil innebære før Apple selv trekker nyhetene opp av hatten.

Ett av de mest omtalte ryktene er imidlertid at Apples Mac-maskiner vil støtte iOS-apper i løpet av året. Om dette bare er en operativsystemoppdatering eller om det forutsetter en ny brikke på hovedkortet til ferske Mac-maskiner virker usikkert foreløpig.

Men også High Sierra har slitt en del med sikkerhetsproblemer i månedene siden høsten 2017 da det ble sluppet. Så det er ikke utenkelig at Apple også her setter bremsene på for å kvalitetssikre brukeropplevelsen.

Forbedret Siri

Da Siri ble lansert på norsk i fjor var hun ikke den skarpeste kniven i skuffen. Hun har blitt smartere nå, men ikke mye. Bilde: Tek.no

Dette er kanskje en del av både iOS og MacOS, men vi drar det frem som en egen del likevel. Siri trenger rett og slett en solid oppgradering for å kunne konkurrere med Amazon Alexa og Google Assistant. Flere hint peker på at WWDC kan være stedet Apple lanserer det.

Spør du Siri om WWDC vil hun for eksempel si at hun har blitt mye smartere. Om dette betyr at hun allerede tror hun er smart nå, eller at det er et hint om hva vi får se på mandag, er ikke så godt å si.

Maskinvare

Her går vi rett inn i minefelt, for det er veldig få detaljer lekket om årets WWDC. Noen sier det ikke vil komme noen nye dingser i det hele tatt, men hvis det kommer noe nytt så er det trolig noe av disse tingene:

iPhone SE 2

Konsepttegning av en potensiell ny iPhone SE 2.

Vi trodde kanskje Apple skulle lansere en ny versjon av iPhone SE allerede i mars i år, men det skjedde aldri. Nå har ryktebørsen flyttet fokuset til WWDC, og det kan hende vi får se en ny, liten mobil fra Apple. I så fall vil det være den første mobilen de lanserer om sommeren siden iPhone 4 (!), men underligere ting har skjedd.

Eller kanskje som dette?

Apples iPhone SE så gammel ut allerede da den kom ut i 2016, så hvis de lanserer en ny variant får vi håpe de har endret utseendet litt. Kanskje vil den ha ansiktscanner slik iPhone X har?

Nye MacBooker

Bilde: Skjermdump/Apple

Hvis du ikke allerede tok en klype salt før du leste om iPhone SE 2 bør du i hvert fall gjøre det nå. Det går rykter om både ny innmat til MacBook Pro-serien (men ikke et nytt design), samt en håndfull forskjellige rykter om en ny MacBook Air. Deriblant rykter om ny innmat til det nå ganske gamle MacBook Air-designet, mens Digitimes skriver det vil komme en ny 13-tommers MacBook Air-modell med Retina-skjerm.

AirPower og trådløs ladeboks til AirPods

Disse produktene vet vi allerede eksisterer, og ble først vist frem på iPhone-lanseringen i fjor høst. AirPower er en trådløs ladematte som kan lade flere Apple-dingser på én gang, mens den trådløse ladeboksen til Airpods erstatter den nåværende ladeboksen til Airpods, slik at du kan lade dem trådløst.

Apple har sagt at dise produktene skulle lanseres en gang i 2018, men vi har ikke hørt noe ennå. Kanskje vi får et par flere detaljer på mandag.

Bonus?

Bilde: Apple

En ny Mac Mini? Apple-hodetelefoner? En smarthøyttaler fra Apple-eide Beats? Dette er så løse rykter at de ikke fortjener noe særlig mer spekulering enn å bli nevnt.

WWDC går av stabelen mandag 4. juni klokken 19:00 norsk tid. Følg med på Tek.no! Vi følger naturligvis lanseringen direkte, og har en journalist på plass i San Francisco for å prøve alle de nye produktene.

Les også
I dag slippes macOS Mojave – her er alt du må vite
annonse