Tek.no

Nyhet

Nå kan du sende innhold fra telefonen til en Windows-PC

Android først ut, iPhone kommer også.

Microsoft/montasje
27 Juli 2017 11:56

Microsofts egen mobilsatsing må sies å ha vært en fiasko, og nå ser det ut til at de prøver en annen tilnærming ved å jobbe tettere sammen med Android og iOS. Ambisjonen ble først annonsert på Microsofts Build-konferanse, og nå dukker de første funksjonene opp.

Android først, så iOS

Selskapets siste Windows 10-versjon (build 16251) inneholder nemlig en funksjon som lar deg «linke» en Android-telefon til Windows-PC-en din. I innstillingsmenyen i den nye Windows-versjonen, som foreløpig er tilgjengelig for Windows Insider-medlemmer, har det dukket opp en «Telefon»-knapp.

Her kan du velge Android-telefonen din (og etter hvert iPhone), som får tilsendt en SMS med lenke til nedlasting av en Microsoft-app. Når det er gjort kan du velge å dele som vanlig i nettleseren på telefonen, og velge å sende til den lenkede PC-en. Du må være innlogget på samme Microsoft-konto på begge enhetene.

Du kan velge mellom å se innholdet på PC-en med en gang eller senere, hvor det vil bli lagt til i Action Center så du kan hente det opp ved anledning.

Microsoft planlegger også en universal-utklippstavle som skal la deg klippe og lime innhold fra en Windows-PC til telefonen.

Bedre Cortana

Cortana har fått en egen fane i startmenyen slik at du kan få svar på det du lurer på uten å åpne nettleseren.
Microsoft

Den nye Windows-versjonen inneholder også en forbedring for Windows-assistenten Cortana. Cortana vil nå svare på enkelte spørsmål for deg uten å åpne nettleseren.

Svaret vil rett og slett dukke opp i en egen fane i startmenyen, og skal fungere for spørsmål om filmer, kjendiser, aksjekurser, vær, flystatus og mer. Herfra kan du selvfølgelig fortsette til nettleseren om informasjonen til Cortana ikke er nok.

Du kan nå også bruke stemmekommandoer til å få Cortana til å skru av, restarte, logge ut av eller låse PC-en din. Assistenten vil i disse tilfellene be om en bekreftelse, så du ikke skrur av PC-en i vanvare. Om du har aktivert Cortana på låseskjermen kan du også utføre disse kommandoene direkte derfra.

Les også
Kommer en brettbar Surface-telefon med Android i 2019?
annonse

Les også