Til hovedinnhold

Google har fått en diger kakemann

Utenfor Googles hovedkvarter befinner det seg nå en gigantisk pepperkakemann. Søkegiganten har tradisjon på å sette opp gigantiske søtsaker i forbindelse med slipp av nye Android-versjoner, og nå er den så langt siste i rekken kommet på plass.

Fra før er hovedkvarteret prydet med en svær muffins og en diger smultring. Vi vet ikke umiddelbart hva en eclair heter på norsk, men det befinner seg i alle tilfeller også et stort kremfylt bakverk utenfor hovedkvarteret. Forrige gang en ny søtsak kom på plass var i mai, da en svær frossen yoghurt i kjeks kom på plass.

Sist gang tok det kun en uke fra iskremen dukket opp til Android 2.2, Froyo, ble lansert. Siden den store kakemannen ble satt på plass på fredag, er det altså ikke utenkelig at vi allerede i løpet av uken vil vite betydelig mer om Android 2.3.

I utgangspunktet har Gingerbread så langt vært omtalt som Android 3.0, men nå kan det se ut til at vi får en oppdatering før den tid, og at denne oppdateringen tar pepperkakenavnet.

Oppdateringen beskrives som omfattende, men det er foreløpig usikkert hvor synlig den vil bli i forhold til endringer i grensesnittet. Det har vært spekulert i at Google nå vil lansere en musikktjeneste og en bokhandel for e-bøker.

Videotelefoni og en mulig oppdatering i måten operativsystemet håndterer trådløse nettverk er blant de andre oppdateringene vi muligens får se i den nye versjonen.

Samsung blir først ut?

Samsung skal være på vei med en telefon med ren Android 2.3, og den kan ifølge nettstedet androidandme.com bli den første telefonen i salg med det nye systemet. Andre telefoner som i dag kjører Android 2.2 bør også kunne få det nye systemet, hevdes det.

Versjonen som kommer etter Gingerbread har fått navnet Honeycomb, eller honningtavle på norsk, og den vil altså få versjonsnummer 3.0. Her skal etter sigende mye av det grafiske bli oppdatert.

(Kilde: androidandme.com)

annonse