Tek.no

Nyhet

Verdens raskeste digitalkamera

22 Feb 2007 15:37

Mens det har haglet av produktlanseringer av kompaktkameraer, har produsentene vært mer beskjedne med nye speilreflekser i år.
I dag lanserte Canon imidlertid en ny versjon av deres populære proffmodell EOS 1D.

Her er resten av Canons kameranyheter.
Canon EOS 1D mark III tar nå over for 1D mark II som verdens raskeste digitalkamera. Speilreflekskameraet byr på mange nyheter fra forgjengeren og vil komme i salg i Norge i april. Veiledende pris er 32 000 kroner.
Den nye modellen kan by 10.1 megapikslers oppløsning og en 3 tommers LCD-skjerm (med 230 000 piksler). Nytt for skjermen er at den støtter sanntidsvisning. Det vil si at man endelig også kan bruke skjermen som søker. Den optiske søkeren er også blitt bredere.

Full fart
Dette kameraet er altså enda raskere enn forgjengeren, og skal kunne ta 10 bilder med full oppløsning per sekund. Det mestrer også bildeserier med 110 bilder i strekk. Oppstartstiden er også superrask, man kan ta bilder 0,2 sekunder etter at man har skrudd kameraet på.
Av andre funksjoner kan det nevnes nye menyer, som for eksempel en hurtigmeny hvor man kan legge de innstillingene man bruker ofte. Nytt autofokussystem med 19 kryssensorer er også på plass, samt en egen fokusknapp på siden av kameraet. Den gjør at man umiddelbart kan bytte mellom automatisk og manuell fokus.
Kameraet har ISO-verdier fra 100 til 3200, men dette kan også utvides til ISO 50 til 6400.

Robust og værsikkert

Kamerahuset får magnesiumbelegg som skal beskytte mot støv og fuktighet. Kameraet skal nemlig kunne brukes både i ørken og i regnvær. Det har også et integrert rensesystem som fjerner støv fra bildesensoren.

Det kommer også en del nytt tilbehør til kameraet, blant annet en ny versjon av det lyssterke vidvinkelobjektivet EF 16-35 mm. Det nye objektivet har fått navnet EF 16-35 MM F/2.8 II USM.

En ny og værbestandig blits er også på plass. Speedlite 580 EX II skal være raskere enn forgjengeren 580 EX. I tillegg kommer det nytt ekstrautstyr for å kryptering og trådløs overføring av bildene.

annonse

Les også