Til hovedinnhold

Olympus
punger ut etter søksmål

Aksjonærer får erstatning etter aksjefallet.

Etter at det i oktober 2011 ble kjent at Olympus hadde forsøkt å dekke over et tap på nær 1,5 milliarder dollar, falt aksjekursen til selskapet med mer enn 70 prosent.

Nå har selskapet konkludert med at de amerikanske aksjonærene skal få utbetalt erstatning for tapet.

Saksøkt i 2011

Finansskandalen blir nå også film.

Søksmålet har vært under behandling siden november 2011, men nå har Olympus altså kommet til enighet med aksjonærene.

I avtalen, som er en såkalt intensjonsavtale og dermed ikke godkjent av en dommer ennå, går det frem at Olympus skal utbetale den nette sum av 2 603 500 dollar til innehaverne av Olympus-ADR-aksjer.

En ADR, American Depository Receipt, er en form for sertifisering som gis utenlandske aksjer for at de skal kunne handles med på det amerikanske aksjemarkedet. Typisk følger ADR-aksjer aksjekursen i selskapets hjemland, men handles i amerikansk valuta.

I meldingen om intensjonsavtalen gikk det også frem at saksøkerne hevdet at verdien på ADR-aksjene sank som direkte resultat av at selskapet (Olympus) innrømmet å ha forsøkt å skjule det store tapet.

Utbetalingen til aksjonærene vil nå føres som et «ekstraordinært tap» i Olympus' årsregnskap.

Les også: Olympus-skandalen blir film

Flere utbetalinger i vente?

Det er ikke bare amerikanske aksjonærer som har saksøkt Olympus i kjølvannet av finansskandalen. Også en rekke andre har levert inn søksmål, blant annet flere britiske pensjonsfond.

Det gjenstår å se om utbetalingen til de amerikanske aksjonærene setter en standard, men potensielt kan det bli et dyrt år for Olympus.

Finansproblemer til tross, Olympus fortsetter å lage interessante kameraer. Slik gikk det da vi kikket nærmere på OM-D E-M1»

(Kilde: Amateur Photographer)

annonse