Nyhet

Nå støtter Photoshop 3D-printing

Adobe gir bilderedigeringsprogrammet nye dimensjoner.

Adobe presenterte denne uken den nye oppgraderingen til Creative Cloud. Der finner du oppdateringer til de aller fleste produktene i CC-pakken, men det som var aller mest interessant var oppgraderingen av Photoshop.

Skriv ut i 3D

Nå skal det nemlig ikke være kun snakk om å skrive ut i 2D. Adobe implementerer nå et helt nytt utskriftsverktøy for 3D-printing i denne oppdateringen.

Meningen er ikke at du skal skape noe nye fra bunnen av med 3D-verktøyet til Photoshop; du skal legge på den siste finishen, og så bare sende det til 3D-printeren din.

Adobe Photoshop - nå også med 3D-printerstøtte.Foto: Adobe

For å hindre at du ødelegger 3D-modellen din sørger Photoshop for at modellen du har importert bilr støttet av programmet i det du importerer den. Det eneste du behøver å bekymre deg for er de siste lakkstrøkene du ønsker å gjøre på 3D-bilen du har laget fra før av.

3D-printfunksjonen skal støtte de aller fleste moderne 3D-printere. I tillegg har Adobe samarbeid med MakerBot og Shapeways, som ifølge pressemeldingen skal sikre best mulig resultat fra både printer- og materialeprodusent. Om dette stemmer vet vi ikke.

Endre perspektive på enkeltobjekter

Av andre interessante verktøy vil du blant annet finne det Adobe kaller "perspective warp" og "smart linked objects". Det første gir deg mulighet til å endre på perspektivet til 2D-objekter. Hørtes det rart ut?

Det er en avansert, men enkel funksjon. Du merker det objektet du ønsker å endre perspektivutseendet på, drar det sånn du ønsker det - også gjør Photoshop resten.

Lager du nye bilder ved å slå sammen flere bilder, og må endre perspektive på noe av det? Adobe vil gjøre det enklere for deg.Foto: Adobe

"Smart linked objects" er er rett og slett at Adobes smarte objekter er koblet sammen på tvers av programmene. Gjør du en endring med et objekt i Illustrator, så får du et oppdatert objekt i alle de andre programmene også.

Dette er spesielt greit om du skal gjøre endringer på for eksempel en logo, og vil slippe å gjøre den endringen i alle de dokumentene du har laget som har den logoen. Gjør endringen ett sted, så oppdaterer det seg de andre stedene.

Smarte objekter er blitt enda smartere..Foto: Adobe

Ingen endring i kostnadene

Dette, spesielt 3D-printingen, er store oppdateringer og du skulle tro at dette ble en dyr affære for sluttbruker, men ifølge Adobe selv så skal ikke dette medføre noe som helst kostnad for deg i det hele tatt.

Har du kjøpt billig Adobe Creative Cloud-abonnement før jul blir prisen den samme selv etter denne oppdateringen.

Vil du ha noen kjappe tips til hvordan å få bedre bilder før du tar turen i Photoshop? Her er 10 kamerainnstillinger du bør prøve»

Les også
Dette tastaturet skal gjøre bilderedigeringen til en lek
annonse