Til hovedinnhold

Nå åpner bildebyrået Getty opp for amatørfotografer

Skal samarbeide med Samsung om å tilby amatørbilder.

Samsung

Siden oppstarten i 1995 har Getty Images vokst til å bli et av verdens største bildebyråer, med et arkiv på over 80 millioner bilder innen alle mulige kategorier, og en markedsverdi på flere milliarder dollar.

Selskapet ser imidlertid ikke ut til å hvile på laurbærene, og nå kan elektronikkgiganten Samsung melde at de har slått seg sammen med Getty Images for å ytterligere utvide den populære tjenesten.

Vil åpne for amatører

Meningen med det nye samarbeidet er å senke terskelen og sette vanlige amatørfotografer i stand til å bidra til det enorme Getty-arkivet, hvor bidragsyterne per dags dato primært er profesjonelle og erfarne fotografer.

Getty og Samsung ønsker med dette å gi aspirerende fotografer en mulighet til å gjøre sine verk tilgjengelige for den store allmennheten, for å inspirere dem til å følge ambisjonene sine videre.

– Gjennom dette partnerskapet vil Getty Images og Samsung tilby fotografer over hele verden en plattform og verktøy til å dele deres unike perspektiver med oss og med det globale fellesskapet, sa vise-innholdssjef hos Getty, Craig Peters, i pressemeldingen.

For Samsung-kunder først

Ikke uventet henvender det nye konseptet seg i første omgang til Samsungs egne kunder, som skal kunne sende bilder til arkivet ved hjelp av de Wi-Fi-utstyrte Samsung NX-kameraene.

Som et ledd i å dra igang de nye planene har Samsung for øvrig fått en egen avdeling hos Getty Images, kalt «Samsung Collection», som enn så lenge består av bilder tatt av Gettys egne toppfotografer med Samsung NX-kameraer.

Utover dette er informasjonen ennå litt mangefull, og det er uvisst akkurat når og hvordan det nye samarbeidet vil ta form.

Getty Images tapte nylig i retten:
Ble dømt for urettmessig bildebruk »

(Kilde: Pressemelding)

annonse