Til hovedinnhold

Vi laster ned som aldri før

Mens amerikanerne blir mer lovlydige.

Mens piratjegerne i Norge nå gjør seg klare til kamp, stiger piratkopieringen til nye høyder i Europa. Ifølge det kanadiske bredbåndsselskapet Sandivines nye rapport går nemlig hele 48,1 prosent av opplastingen i vår verdensdel til å laste opp diverse datafiler over BitTorrent-protokollen, som ofte brukes i sammenheng med piratvirksomhet.

BitTorrent kan videre smykke seg med en tredjeplass på listen over de mest dominerende applikasjonene hva mengde nedlastning angår. Om man legger sammen opp- og nedlastingskapasiteten i det europeiske området, fyller Torrent-trafikk hele 17,99 prosent av den totale bruken.

Motsatt av amerikanerne

Disse tjenestene bruker vi mest i Europa.Foto: Sandvine.com

At BitTorrent er høyt representert på listen både for opp- og nedlasting er naturlig, da trafikken går i begge retninger.

I følge Sandvines rapport går vi dermed i stikk motsatt retning av våre venner over dammen, hvor nedlasting over Torrent-teknologien er på vei nedover. I USA er det en stund siden andelen BitTorrent-trafikk startet nedturen, men nytt av året skal være at også den totale båndbreddebruken til tjenesten går ned –for første gang i historien.

Viser vanene våre

Sandvines liste gir også et spennende innblikk i hvilke tjenester vi Europeere bruker nettlinjene våre til. Vi ser at tjenester som Youtube og Facebook holder sine sterke posisjoner, og at relativt nye aktører som Netflix er på plass på topp ti.

Det vi bruker opplastingskapasiteten vår til er for det meste videosamtaler over Skype, skylagring, og videostrømming i tillegg til BitTorrent.

BitTorrent kan brukes til mye lovlig også:
Slik synkroniserer du filer med BitTorrent Sync (Ekstra) »

(Kilder: Sandvine via TorrentFreak)

annonse