Til hovedinnhold

De nye Kaveri-prosessorene skal være 20 prosent kraftigere

Informasjon om AMDs nye A-serie lekket på nett.

iStock, 4114034

AMDs nyeste prosessorfamilie, Kaveri, har latt vente på seg igjennom hele 2013, og nå begynner det etterhvert å nærme seg lanseringsdatoen den 14.januar 2014. I den forbindelse har det kommet nye lekkasjer rundt de nye prosessorene, melder Sweclockers.

Det er Kinesiske Chipnell som angivelig har fått fingrene i et datablad rundt den nye plattformen. AMD lover store forandringer fra dagens Richland-generasjon, der de nye Kaveri-modellene skal være hele 20 prosent kraftigere og samtidig være 30 prosent raksere på grafikk. Det takket være blant annet den nye strukturen Steamroller.

Flere mulige avsløringer

Ser vi videre på databladet ser det også ut til at AMD har viet sin automatiske overklokkingsfunksjon Smart Turbo Core en del tid, der funksjonen skal ta større hensyn til varme.

De nye Kaveri-prosessorene får også støtte for PCI Express 3.0, hvilket betyr at de nye modellene skal være klare for å gå løs på innhold som har oppløsning på 4K (4096 x 2160 piksler). Det vil også bli en Lightning Bolt dockingløsning.

De nye prosessorene er tydelivis laget med tanke på å få opp batteritiden på bærbare datamaskiner. Ifølge databladet er målet 11 timers batteritid på en tradisjonell bærbar med en 14 tommer stor skjerm.

Lanserer etter CES

Et av de store høydepunktene for teknologiinteresserte er CES-messen i Las Vegas. Messen åpner dørene i begynnelsen av januar hvert år, men AMD har valgt å legge sin lansering av Kaveri til etter at denne messen.

På denne måten håper nok selskapet å få mer av oppmerksomheten rundt sin nye serie, for under selve messen er det langt flere som kjemper om beinet.

Er du på jakt etter et grafikkort som er et av markedets kraftigste?
Les hele testen av AMDs nye flaggskip, Radeon R9 290X »

(Kilde: Sweclockers)

annonse