Til hovedinnhold

– Siri kommer endelig til Mac

Den velkjente funksjonen vil dukke opp i den neste versjonen av OS X, ifølge rykter.

istock 18059340

Apples stemmeassistent Siri har som kjent vært en del av iOS en god stund, og har også funnet veien til Apple Watch- og Apple TV-plattformene. Nå kan nettstedet 9to5mac melde at Siri omsider også er på vei til Mac-maskinene.

Stemmeassistenten er ventet å dukke opp i den neste store oppdateringen av OS X, kjent som OS X 10.12, som etter alt å dømme skal avdukes offisielt på Apples Worldwide Developers Conference i juni i år.

Testet i lang tid

Apple skal ha testet flere versjoner av OS X med Siri i lengre tid, og er nå i ferd med å finne ut hvordan de skal integrere tjenesten i operativsystemet på en optimal måte. Opplysningene kommer fra anonyme kilder.

Apples taletjeneste har vært tilgjengelig på iOS-plattformen en stund allerede, og skal nå være på vei til Mac.
Niklas Plikk, Tek.no

Siri til Mac skal visstnok integreres som et ikon på menylinjen øverst i hjørne, altså i samme område som søkefunksjonen Spotlight. Ved å klikke på denne vil det dukke opp et gjennomsiktig Siri-grensesnitt i hjørnet, hvor stemmekommandoene visualiseres som fargerike lydbølger.

Kan brukes med tast

Ifølge kildene som 9to5mac har vært i kontakt med vil det også bli mulig å aktivere Siri ved hjelp av en hurtigtast på tastaturet. Den håndfrie «Hey, Siri»-funksjonen som man finner på iOS vil trolig også komme til Mac-utgaven.

OS X 10.12 har fått kodenavnet «Fuji» og skal visstnok ikke by på de helt store endringene sammenlignet med Yosemite, altså med unntak av Siri-integrasjonen. Mer av oppdateringen får vi som sagt trolig se til sommeren.

Det skjer også saker og ting på Android-fronten: App-knappen kan nå forsvinne fra plattformen »

(Via The Next Web)

annonse