Til hovedinnhold

Dette tastaturet skal by på maksimal komfort

I tillegg er det laget av tre.

Det finnes mange varianter av såkalte ergonomiske tastaturer på markedet som skal redusere ubehag knyttet til langvarig PC-bruk, men noen konsepter går såvisst lengre enn andre. Nå har det dukket opp et nytt tastatur med en ganske radikal tilnærming til komfort.

På finansieringsnettstedet Kickstarter ligger det nemlig nå et tastatur simpelthen døpt «Model 01», som både skal ta ergonomien til et nytt nivå og som i tillegg er laget av det heller uvanlige materialet tre.

Skal gi optimal komfort

Tastaturet er satt sammen av to deler, med tasterader som er kraftig vinklet på en slik måte at de skal være perfekt tilpasset hendenes anatomi. I de nedre hjørnene av tastaturet er det store flater, og ved å hvile håndflaten på disse skal hver tast være innen umiddelbar rekkevidde til samtlige av fingrene.

Det nye, ergonomiske tastaturet Model 01. Foto: Kickstarter

Idéen bak designet er altså at brukeren skal kunne benytte tastaturet helt uten å måtte vri på håndleddene eller armene. I tillegg har utviklerne designet hver enkelt tast individuelt for optimal tilpasning til de ulike fingrene, og tastaturet benytter også mekaniske brytere.

Den spesielle trekonstruksjonen skal også være et ergonomisk grep, og ikke bare et designmessig et. Ifølge utviklerne byr nemlig trematerialet på en mye bedre følelse mot huden enn både plast og metall, som de også eksperimenterte med under arbeidet. Tresorten som er benyttet er lønnetre.

Egen «håndflate-knapp»

Et annet særegent designgrep er en ny, stor tast nederst på tastaturet som man holder inne ved hjelp av selve håndflaten. Denne fungerer som en slags Shift-tast ved å blant annet gjøre talltastene til F-taster og H-, J-, K- og L-tastene til piltaster. Programmérbare LED-baklys til hver enkelt tast er for øvrig også på plass.

Model 01-tasturet har hittil samlet inn over 150 000 dollar av et mål på 120 000 dollar med 30 dager igjen, som betyr at prosjektet er mer enn fullfinansiert. For å sikre deg et eksemplar må du love bort minst 300 dollar. Forsendelsene vil starte i april neste år, men det er ennå litt uvisst akkurat hvilke land de sender til.

Mer informasjon finner du på Kickstarter-siden, produktets hjemmeside og i videoen under.

Pekeplate-teknologien går også fremover: Vi har testet det som skal være verdens første laserpekeplate »

annonse