Tek.no

Nyhet

Gjør mobilkuppet nå

Espen Irwing Swang
12 Des 2007 14:04

Mobilforhandlernes julekampanjer er i gang, og i mange tilfeller er det nå mulig å kjøpe gode mobiltelefoner rimeligere med abonnement enn uten. 
Les også:
- Apple lar deg kjøpe fem iPhone
- Her kjøper du de billigste mobilene
- 10 ting du bør vite når du kjøper mobil

Netthandel

Skal du kjøpe en mobiltelefon til jul kan det lønne seg å være rask på labben. De rimeligste tilbudene finner du nemlig hos nettbutikkene, som før jul har tøffe tider med høy ordretilgang og lengre leveringstider enn det som er normalt ellers i året.

Nå er det ikke sikkert at det som er et godt tilbud for én, nødvendigvis er et godt tilbud for alle andre. De rimeligste mobiltelefonene får du nemlig når du kjøper telefoner med binding til en operatør. 

Behold operatøren

Om du kjøper mobiltelefon til egne barn har du kanskje allerede funnet et abonnement som passer, og som du ønsker å videreføre. For å gjøre et mobilkupp må du da kjøpe mobilen med abonnement fra samme operatør. Gjør du det, kan du bruke det gamle SIM-kortet i den nye mobiltelefonen. Kostnaden ved det nye abonnementet må da regnes inn i totalprisen.

Enda billigere blir det selvfølgelig om du kan si opp det gamle abonnementet og flytte nummeret over til det nye abonnementet (portering). Da kan du velge fritt hvilket abonnement du vil ha, og du slipper å sitte med et abonnement du ikke bruker. For å få til dette må bindingstiden på ditt gamle abonnement være gått ut. Husk at du også må passe på å få med eventuelle tilleggstjenester som Fri familie, eller lignende 

Kjøper er ansvarlig

Å kjøpe en mobiltelefon med binding krever i tillegg at den som kjøper mobilen er ansvarlig for abonnementet. Greit nok innen familien, men kanskje ikke like greit om du bare vil imponere noen du møtte på byen sist uke. Da må du lete etter tilbud uten binding, og utvalget blir mindre. Eventuelt kan du kjøpe med kontantkort, og la mottakeren registrere kortet. Du kan også velge å beholde abonnementet selv, og bare gi bort telefonen. Da må mottakeren bruke SIM-kort fra samme operatør for at mobilen skal virke (noen mobiler er ikke operatørlåst selv om du kjøper med binding. Du forplikter deg bare til å betale for abonnementet i bindingstiden).

Her er noen eksempler på gode tilbud du kan få akkurat nå (med abonnement, prisene er hentet fra butikkenes nettsider): 

Og her er noen gode tilbud på mobiler uten abonnement:

annonse

Les også