Nyhet

Xbox One vil belønne deg for TV-titting

Apper som Netflix vil få «achievements».

Belønningssystemer har blitt hyppig brukt i spillindustrien det siste tiåret. Sony kaller dem trofeer, mens Microsoft kaller dem prestasjoner, eller «achievements». Nå ser det ut som belønningssystemet ikke lenger vil være begrenset til spill, men også til andre applikasjoner.

I den kommende Xbox One vil nemlig alle konsollens applikasjoner ha støtte for achievements.

Separate poeng

De første applikasjonene som har blitt nevnt, er strømmetjenestene Netflix og amerikanske Amazon Instant Video. Microsoft har bekreftet at apper som dette vil få separate medie-belønninger, som ikke blander seg med dagens poengsystem.

Poengene du tjener opp i Netflix vil altså være separat fra poengene du samler opp i spill, slik at du ikke får en høyere «Gamerscore» hvis du ser mye på TV. Microsoft skal ha bekreftet dette i juni, ifølge Übergizmo, da de sa at Gamerscore kun ville gjelde for spill.

Utsatt i Norge

Microsofts Xbox One vil slippes i 13 land den 22. november, men Norge er ikke ett av dem. Her i landet har Xbox One blitt utsatt til 2014, selv om vi fortsatt ikke vet akkurat når konsollen vil dukke opp. Konsollen er imidlertid regionsfri, så du kan fortsatt kjøpe konsollen i utlandet.

Sjekk video av hva du har i vente:
Slik fungerer Xbox One »

(Kilde: Übergizmo)

annonse