Tek.no

Nyhet

Dette er Galaxy Mega 2

Samsung har lansert en ny og diger brettmobil.

Samsung
22 Sept 2014 09:16
annonse

Det er ikke mange dagene siden Samsung lanserte Galaxy Note 4 og Galaxy Note Edge, men allerede nå er det ifølge PhoneArena lansert en ny brettmobil fra produsenten. Eller, for å være mer presis, Galaxy Mega 2.

Tar over for to

Telefonen fikk et navn for en stund siden, da den dukket opp i ytelsestester. Nå er den imidlertid offisielt lansert på Samsungs egne hjemmesider i Thailand. Vi vet dermed at Galaxy Mega 2 får en skjerm på 6 tommer, altså et ikke særlig puslete format. Telefonen er med det akkurat nå den største «nye» mobilen i salg fra Samsung, og plasserer seg pent mellom fjorårets to Mega-telefoner på 5,8 og 6,3-tommer.

Det kan se ut til at Samsung har landet på denne størrelsen, ettersom 6,3 tommer blir akkurat så upraktisk stort at du nesten må ha en ekstra mobil for å fungere i hverdagen, samtidig som PhoneArena i sin tid mente at 5,8 tommeren var en en svært merkelig tingest.

Den 6 tommer store skjermen byr ikke på den aller raffeste oppløsningen, men så er dette heller ikke en toppspesifisert telefon.Foto: Samsung

Mer

Ikke størst på alle fronter

Galaxy Mega 2 måler for øvrig 16,36 x 8,49 x 0,86 centimeter. Kort sagt: en svær mobil. Skjermen på monsteret får en ikke fullt så monstrøs oppløsning på 1280 x 720 piksler, noe som gir 244 piksler per tomme.

annonse

Sannsynligvis plager det ingen, men det finnes flere toppmodeller i dag med fire ganger så mange piksler enn det Mega 2s skjerm klarer.

Du kan flytte funksjoner til siden og nedskalere sider for å kunne bruke telefonen behagelig med én hånd.Foto: Samsung

Mer

Du kan bruke flere programmer parallelt på Galaxy Mega 2.Foto: Samsung

Mer

Det er imidlertid nok av andre punkter på spesifikasjonslisten som vitner om at Mega 2 uansett ikke er ment å være en toppmodell. Hovedkameraet er på 8 og frontkameraet på 2,1 megapiksler, det er «bare» 1,5 GB minne (RAM) og prosessoren er en hjemmelaget, firekjerners Exynos 4415-brikke klokket til 1,4 GHz. Batteriet blir på 2 800 mAh, og Android 4.4 KitKat blir å finne på innsiden. Det sistnevnte betyr at det følger med en del hendige funksjoner fra Samsung, som blant annet en smart strømstyringsmodus og tilpasning for enhåndsbruk.

Prisen er foreløpig ikke satt for europeiske markeder, men legger seg sannsynligvis rundt 2 500 norske kroner i utgangspunkter. Pluss på et par hundrelapper for moms og skatt, så får du nok den endelige, norske prisen.

Galaxy Mega kan være viktigere å ha enn du tror:
Den kan til og med redde livet ditt!»

(Kilde: PhoneArena)

annonse

Les også