Til hovedinnhold

Nå har Microsoft fjernet Start-knappen

Windows 8 mister ikonisk knapp.

Windows 8 er snart klar for betalansering, og nye bilder av oppdaterte byggeversjoner dukker stadig opp på nettet. Nå viser et bilde av den nyeste versjonen av Windows 8 en oppgavelinje på bunnen av skjermen, uten en startknapp. Hva har skjedd?

Fra ny design til fjerning

Vi har lenge visst at Windows 8 ville være et operativsystem for både nettbrett og datamaskiner, og man vil enkelt kunne bytte frem og tilbake mellom såkalt "metro"-modus og tradisjonell visning.

I tidligere versjoner vi har sett av Windows 8 har både startknappen og startmenyen vært på plass, men med et litt annerledes utseende vi har vært vant til. Microsoft valgte å bruke metro-designet sitt på startmenyen, noe som krasjet litt med resten av det tradisjonelle utseendet, med Aero-effekter og alt.

I den siste "Consumer Preview"-versjonen av operativsystemet, byggenummer 8220, har de fjernet startknappen, selv om den oppdaterte oppgavelinjen som ble introdusert i Windows 7 fortsatt er inntakt. Dermed ser det ut som Start-knappen sine 17 år med tro tjeneste er over.

Slipper å trykke

Selv om selve start-knappen er borte, skal funksjonaliteten være ivaretatt, ifølge ifølge kilder av nettstedet The Verge. Hjørnet vi pleier å finne startknappen i skal nå bli et såkalt "hot corner", som ikke trengs å trykkes på for å aktiveres. På berøringsfølsomme enheter vil man antageligvis få tilgang til startmenyen via et sveip i hjørnet.

Ettersom dette fortsatt er i pre-beta-stadiet, kan det hende avgjørelsen ikke er helt endelig ennå, og hvis mange nok mennesker savner den lille knappen i venstre hjørne kan det hende Microsoft vil innføre den igjen. Dette er selvfølgelig bare spekulasjoner, og nå som Microsoft først har fjernet knappen skal det nok en del til før de tar den tilbake igjen, skriver The Verge.

(Kilde: The Verge, PC Beta)

annonse