Tek.no

Nyhet

Hundre millioner gresstrå på 1 millisekund

Se Nvidia demonstrere «neste generasjons»-grafikk.

Nvidia
Niklas Plikk
5 Nov 2014 06:00

PC-grafikk blir stadig mer realistisk. Hver eneste uke ser vi nye demonstrasjoner av nye og avanserte grafikkmotorer noen har laget, som enten viser hvordan man nå kan simulere snø som smelter, ansikter som føler eller hår som blåser i vinden.

Sist ut i den lange rekken av hverdagslige ting som nå har fått et nytt liv på dataskjermen, er gresstrå.

Gressteknologi

Det amerikanske selskapet Nvidia har nemlig lagt ned masse tid på å lage realistisk gress. Det vil si alt fra hvordan gresset ser ut, men også hvordan det bøyer seg når det blir truffet av noe, og hvordan det reiser seg opp igjen når det har gått litt tid.

Ikke noe du kanskje trodde du ville interesse deg for, helt til du ser den fascinerende videoen fra Nvidia under. De forteller blant annet hvordan de tror gresset deres kan bli brukt i skytespill. For eksempel trenger en spiller bare å se på hvordan gresset på bakken er bøyd for å finne ut om fiendene nylig har vært der.

Krever ikke ny maskinvare

Det nye Nvidiagresset skal i tillegg være veldig lett å regne ut for datamaskinen. I videoen genererte de én million dynamiske gresstrå på bare ett millisekund, og sier at selv to år gamle maskinvare klarer det uten problemer.

Men, nok snakk om gress. Se heller videoen under:

De nye spillkonsollene bør også takle det avanserte gresset:
Så rå er grafikken på PlayStation 4 »

(Kilde: Gizmodo)

annonse

Les også