Tek.no

Nyhet

Nå kan du prøve en helt anonym pratetjeneste

Selskapet bak uTorrent desentraliserer og krypterer samtalene dine.

BitTorrent Inc.

BitTorrent Inc, selskapet bak den kjente uTorrent-klienten, har flere baller i luften. I fjor lanserte de BitTorrent Sync (Ekstra) som en sikrere konkurrent til de stadig mer populære skylagringstjenestene Dropbox (Ekstra) og Google Drive (Ekstra). I år har de imidlertid et nytt prosjekt i gjære, som de har døpt Bleep.

Dropper sentralen

Bleep er i all enkelhet en ny nettprattjeneste. Det er likevel ikke snakk om enda en konkurrent til Skype, for Bleep benytter nemlig p2p-teknologi for å overføre meldinger til kontaktene dine. Ved å ikke sende alle meldinger og metadata via en sentral server, men heller gjennom andre maskiner som er koblet til tjenesten, mener BitTorrent-selskapet at din Internettkommunikasjon blir langt mer anonym enn i dag.

Slik ser Bleep-programmet ut i tidlig alfa-stadie.

For å ytterligere hindre snoking i dine private samtaler blir meldingene dine krypterte. Dermed skal det, i alle fall i teorien, ikke lenger være mulig for noen å snappe opp verken hvem du kommuniserer med eller hva dere snakker om.

Les også: Kryptert Internettrafikk gikk i taket etter Snowden-avsløringene »

Du kan lage en konto ved å oppgi e-postadressen din eller telefonnummeret ditt, men det er selvsagt også mulig å bruke tjenesten helt uten å oppgi noe som helst informasjon som kan linkes tilbake til deg.

Du kan prøve

Foreløpig er bare Windows 7 og 8 støttet, men etter hvert som tjenesten beveger seg ut av før-alfa-stadiet loves vi apper også for andre operativsystemer og plattformer. For å få sjansen til å delta i testingen allerede i dag kan du melde deg på en interessentliste.

Det ble nettopp kjent at det anonyme Tor-nettverket kan være kompromittert:
Nettverket brukes både av politiske aktivister og forbrytere » (Ekstra)

(Kilde: TorrentFreak)

Les også
Kjent artist bruker BitTorrent til å selge sitt nye album
Les også
Ny rapport: Kryptering mer enn firedoblet på ett år
Les også
Nå vil bedrifter bruke kvanteteknologi til å hindre NSA-spionasje
Les også
MEGAs nye tjeneste får Dropbox til å blekne
Les også
Ny tjeneste lar deg se torrenter uten å laste dem ned
annonse

Les også