Til hovedinnhold

Ta "dagens bilde" og vinn en forstørrelse av det

Alt du trenger å gjøre er å delta i Bildekritikken.

istock

For en tid tilbake fikk vi endelig på plass dagens bilde på Akam-forsiden på fast basis. Dette vet nok de aller fleste av våre lesere ellerede om, men for sikkerhets skyld tar vi med en kjapp forklaring av konseptet her:

Du kan få bildet ditt på Akam-forsiden, og i tillegg vinne fine premier.Foto: Akam.no

Dagens bilde

Meningen er at Akam-redaksjonen hver hverdag skal velge ut ett bilde fra bildekritikken og kommentere det, så sant tid og kapasitet strekker til. En lenke til kommentaren og bildet legges så ut som en lenke på fast plass på forsiden, hvor den blir liggende i 24 timer, eller til neste dagens bilde kommer. Denne saken vil ikke flyttes nedover forsiden, som andre saker, men erstattes av neste utvalgte bilde når det foreligger.

Ordningen vil naturlig nok måtte tilpasses en hektisk Akam-hverdag, så vi kan ikke love at bildet vil bli valgt ut hver dag, eller på samme tid hver dag, men vi skal selvsagt gjøre vårt beste. Bildene som plukkes ut vil fortrinnsvis være ferske, men ikke nødvendigvis fra de siste 24 timene.

Japan Photo sponser premier

Dette er i og for seg gammelt nytt, men det som er nytt fra og med i dag, er at Japan Photo sponser Bildekritikken og ordningen med dagens bilde. Dette betyr også fordeler for våre kjære brukere. For eksempel vil alle som får valgt ut et bilde som dagens bilde, få en gratis forstørrelse av det bildet. En gavekode vil bli tilsendt på PM til vinnerne, og ordningen starter i morgen.

Månedens bilde

Men vinnersjangsene stopper ikke der. En gang i måneden kommer vi til å trekke frem ett av bildene som i måneden som gikk ble kåret til dagens bilde, og kåre det til månedens bilde i en artikkel som publiseres på Akam. Månedens bilde vinner et gavekort verdt 1000 kroner, og som kan brukes til CEWE fotobok eller forstørrelser på JapanPhoto XXL.

Juryen

Juryen som velger ut månedens bilde møtes en gang i måneden, og består av følgende:

Gina Englund er fotograf med barn og brudepar som spesielfelt.Foto: Marianne Melstrøm
 • Gina Englund:
  Gina har etter en lang karriere i bank og finans satset på foto, og har etablert seg som fotograf med bryllup og barneportretter som spesielfelt. Du kan lese mer om henne i dette Aftenposten-intervjuet og på hennes egen hjemmeside.
 • Cecilie Engebretsen:
  Cecilie representerer Japan Photo i juryen, og er ansatt ved deres butikk i Byporten i Oslo. Cecilie er utdannet fotograf fra Norsk Fotofagskole, og er så glad i Leica'n sin at hun har tatovert den på underarmen. Hjemmesiden hennes finner du her.
 • Are Thunes Samsonsen:
  Are har en BA (hons) i foto fra London College of Communication, og er Akams fagredaktør. Han har vært ansatt i Akam siden 2006 og har syslet med foto i et sted mellom 15 og 20 år.
Cecilie Engebretsen fotografert av Leicas fotograf på Photokina 2012.Foto: Murat Aslan

Flere leserbilder

En av de beste måtene å lære fotografi på, er å se på bilder andre har tatt, og lese deres egne og andres kommentarer og betraktninger rundt dem. Her er noen forslag til hvor du kan gå for å finne mer av dette her på Akam:

 • Bildekritikk - I bildekritikken kan du legge inn bilder og kommentere andres. Dagens bilde velges herfra.
 • Dagens bilde - Her finner du tidligere bilder som har blitt kårets til dagens bilde.
 • Månedstrådene - Hver måned får sin egen forumtråd hvor du og andre lesere kan legge ut bilder og vise dem frem til resten av forumet.
 • Månedsgjennomgangene - Redaksjonen plukker bilder fra månedstrådene og kommenterer dem i artikkler som du finner samlet her.

Les også: Bli med på nasjonal fotovandring 2013!

annonse