Til hovedinnhold

IBM avviser masseoppsigelser

Påstandene om at mer enn 100 000 ansatte må gå er ikke riktige, sier selskapet.

<a href="http://www.shutterstock.com/gallery-168415p1.html?cr=00&pl=edit-00">JuliusKielaitis</a> / <a href="http://www.shutterstock.com/editorial?cr=00&pl=edit-00">Shutterstock.com</a>

Vi skrev i går at IBM ifølge Forbes planlegger en større nedbemanning, og at så mange som 111 800 personer må finne seg noe annet å gjøre. Nedbemanningen skulle være en del av en større reorganisering som går under kodenavnet «Project Chrome», og berøre 26 prosent av de ansatte.

Nå avviser IBM påstandene, og sier det er snakk om enkelte oppsigelser – men noen få tusen, og bare en brøkdel av det som har fremkommet i media.

«IBM kommenterer ikke rykter, selv ikke grunnløse rykter og antydninger. Hvis noen hadde sjekket informasjonen som allerede er publisert vedrørende IBMs resultater for 2014, eller bare hadde tatt seg bryet med å spørre oss, så ville de fått vite at IBM har annonsert at selskapet har tatt en kostnad på 600 millioner dollar for å balansere arbeidsstyrken. Dette omfatter flere tusen ansatte, men er likevel bare en brøkdel av hva som er kommet frem i media», skriver selskapet i en offisiell uttalelse vi har fått tilsendt fra IBM Norge.

Ansetter og tilpasser arbeidsstyrken

I uttalelsen heter det også at IBM i fjor ansatte 45 000 mennesker og i dag har omtrent 15 000 ledige jobber over hele verden.

«Vi søker kandidater som har kunnskap og erfaring fra vekstområder som nettskyen, analyse, sikkerhet, sosiale og mobile teknologier. Dette er et bevis på at IBM fortsetter sitt arbeid med å tilpasse arbeidsstyrken til den etterspørsel vi ser i markedet.»

I sin siste kvartalsrapport meldte IBM at resultatet i fjerde kvartal falt med 11 prosent og omsetningen med 12 prosent. Dette er selskapets 11. kvartal på rad uten vekst i omsetningen, ifølge Wall Street Journal.

IBM har gjort nok et gjennombrudd innen prosessorproduksjon:
Morgendagens prosessor bygger seg delvis selv »

annonse