Tek.no

Nyhet

Nå er det like mange mobiler som innbyggere på kloden

Bikket 7,2 milliarder på verdensbasis.

Shutterstock/87483700
8 Okt 2014 18:00

For tre år siden spådde eksperter fra Cisco at det ville være flere mobilenheter enn mennesker i verden i 2016. Utviklingen har imidlertid gått enda raskere enn ekspertene klarte å se for seg.

Nå melder nemlig Cnet at vi har bikket 7,2 milliarder aktive mobilenheter på verdensbasis. Tallet stammer fra GSMA Intelligence, som skal ha god oversikt på dette området. Antall innbyggere på kloden teller samtidig litt i underkant av 7,2 milliarder.

Antall tilkoblede mobilenheter vokser dessuten hele fem ganger raskere enn den globale befolkningsveksten.

Mennesker og maskiner

Tallet på aktive mobilenheter virker naturligvis høyt. Særlig med tanke på at mobiltelefoner ikke er alle forunt i mange fattige land. Det hører derfor med til historien at mange av enhetene som er medregnet rett og slett er maskiner.

M2M-markedet, som det kalles, er i sterk vekst. Her snakker vi om blant annet biler, medisinsk utstyr, fraktutstyr og måleutstyr som har evnen til å sende avgårde informasjon via mobilnettet.

Hos GSMA Intelligence får du heldigvis også oversikt over antall unike mobilbrukere. Det er i skrivende stund 3 599 744 101 (3,6 milliarder) mennesker.

Denne appen forteller deg nøyaktig hvor mye tid du kaster bort hver dag
Er du avhengig av mobilen din? »

(Kilder: GSMA Intelligence, Cnet)

Les også
Ny telefon nekter å la deg tekste mens du går
annonse
annonse

Dagens beste tilbud

I samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no
Loading