Til hovedinnhold

Dette er mannen som skal spille Edward Snowden

Oscar-belønnet regissør lager film om storvarsleren .

Everett Collection/Shutterstock.com

Det er kanskje ikke så mye i teknologi- og IT-historien som er dramatisk nok til at det er verdt å lage filmer om det. Noen filmverdige historier finnes det likevel, for eksempel livet til pionéren Alan Turing, som skal filmatiseres av en norsk regissør.

Varsleren Edward Snowden har også mildt sagt skapt liv og røre i IT-leiren de siste årene, og da er det kanskje ikke overraskende at også denne herren har tiltrukket seg en viss oppmerksomhet fra underholdningsbransjen.

Den kontroversielle regissøren Oliver Stone skal lage filmen om Snowden.Foto: Everett Collection/Shutterstock.com

Får kjent skuespiller

Tidligere i sommer dukket det opp opplysninger om at en film om Snowden er underveis med tittelen «The Snowden Files». Nå kan nettstedet Deadline melde at det er Joseph Gordon-Levitt som visstnok får æren av å portrettere den kontroversielle personen på det store lerretet.

Gordon-Levitt er kjent fra en rekke kjente filmer, som blant annet «Inception» og «The Dark Knight Rises». Det skal være regissøren av filmen, Oscar-belønnede Oliver Stone, som ønsker seg Gordon-Levitt til rollen.

Kontroversiell regissør

Oliver Stone skal visstnok ha kjøpt rettighetene til to forskjellige bøker om Snowden. Samtidig har også Sony sikret seg filmrettighetene til boken «No Place to Hide», som også handler om storvarsleren. Dermed ser det altså ut til at det er hele to filmer på gang om den landflyktige NSA-avsløreren.

Det er ikke kjent akkurat hva filmen vil fokusere på. Stone er kjent for sine mange politisk ladde og kontroversielle filmer, som for eksempel «JFK», «Nixon», «Natural Born Killers» og «Født 4. Juli».

Det ble også laget film om WikiLeaks-grunnleggeren Julian Assange: Den ble slaktet av WikiLeaks selv »

(Via Ars Technica)

annonse