Her skytes måneraketten ut – sett med 500 bilder per sekund

Se den restaurerte slow-motion-videoen.

I likhet med for eksempel timelapse-videoer kan også den gode, gammeldagse slow-motion-effekten gi fascinerende videoer, noe vi så et eksempel på i vår med en video som ga oss et smertefeullt innblikk i tatovering i sakte film.

Nettstedet DIY Photography har nå gravd frem en video publisert på Vimeo for noen år siden, som ikke bare byr på en viktig historisk begivenhet, men også en visuelt fengende opplevelse.

500 bilder per sekund

Klippet viser intet mindre enn utskytningen av Apollo 11-raketten i juli 1969. Som du sikkert vet var dette fartøyet som bragte de aller første menneskene til månen, nærmere bestemt de tre astronautene Neil Armstrong, Buzz Aldrin og Michael Collins.

Det er ingen nyhet at denne begivenheten ble behørig filmet, men videoen det her dreier seg om er en smule spesiell. Den viser nemlig et nærbilde av utskytningen med en bildefrekvens på hele 500 bilder per sekund, altså skikkelig slow-motion-tempo.

30 sekunder blir 8 minutter

Dermed får vi et unikt og detaljert innblikk i akkurat hva som skjer idet raketten tar av fra bakken. Avspilt i normal hastighet ville klippet kun vart i rundt 30 sekunder, men på grunn av den høye bildefrekvensen er videoen dratt ut til hele 8 minutter.

Filmen ble opprinnelig tatt opp på 16 millimeters film i relativt lav kvalitet, men er senere blitt restaurert i HD-oppløsning, og bildekvaliteten må sies å være upåklagelig med tanke på aldere. Det fascinerende klippet ser du under.

Foretrekker du timelapse-videoer i stedet? Denne videoen viser 1000 fly ta av og lande på tre minutter »

Apollo 11 Saturn V Launch (HD) Camera E-8 from Spacecraft Films on Vimeo.

Les også
Filmet sel som skremte haier
Les også
Slik har du aldri sett en ski-film før
Les også
Dette lille kameraet kan ta 18 500 bilder i sekundet
Les også
88 000 enorme bilder viser flyplassen fra nytt perspektiv
Les også
«Hyperlapse»-video fanger hele turen over Stillehavet
Les også
Slik har du nok aldri sett en solnedgang
Les også
Denne timelapse-videoen er noe utenom det vanlige
Mer om
annonse