Tek.no

Nyhet

– 3D-film vil ta helt over

1 Apr 2011 09:36

Med unntak av James Camerons storverk Avatar er det få filmer som er spilt inn i 3D, og de aller fleste 3D-titlene på markedet er konverterte 2D-filmer som studioene, deriblant Disney, hiver ut for å tjene noen raske kroner.

Kvaliteten på disse er ikke alltid på topp, men trenden blir nok likevel langvarig. Star Wars-faren George Lucas er blant dem som spekulerer i 3D-nylanseringer og skal slippe konverterte utgaver av alle de seks Star Wars-filmene til neste år.

Under den såkalte CinemaCon-konferansen i Las Vegas nylig uttalte Lucas at 3D kommer til å bli den nye standarden for film, tross en litt humpete start.

– Når du ser en film nå som ikke er i 3D er det som å se på film i sort/hvitt. Det er en bedre måte å se film på, og jeg tror at 3D vil ta fullstendig over akkurat som fargefilm gjorde, sa Lucas under konferansen, sikkert ikke helt uten visse markedsføringshensikter.

Panelet, som ellers bestod av James Cameron og DreamWorks Animation-sjef Jeffrey Katzenberg, diskuterte også den middelmådige kvaliteten til mange av de konverterte 3D-filmene som har gjort mange forbrukere skeptiske til teknologien.

Cameron har selv tidligere vært kritisk til konverteringsfenomenet, men både han og Lucas mener at resultatet kan bli fantastisk om bare jobben gjøres skikkelig. Cameron holder på med 3D-versjonen av sin forrige braksuksess Titanic.

Tror du 3D-film blir den nye standarden? Diskutér gjerne i forumet.

(Kilde: Press Association, via Yahoo News)

Les også
– 3D gjør ikke opplevelsen bedre
Les også
LG 42PW450
Les også
Lei av å se filmer i 3D?
Les også
Kinesisk 3D-erotikk utkonkurrerer Hollywood
Les også
– 3D-krigen vil avgjøres i år
Les også
Få tusenvis av filmer på LG-TV-en
Les også
Hobbiten blir høyteknologisk
Les også
Siste romfergetur filmes i 3D
Les også
Se ferske filmer lovlig på nett 
Les også
3D-hologramet er her
Les også
Fant opp ny måte å filme i 3D
Les også
Gjør enhver HDTV om til 3DTV
annonse

Les også