Til hovedinnhold

15 millioner vil ha 3DTV i 2012

I følge en ny undersøkelse fra Futuresource Consulting, kommer amerikanske hjem til å ha kjøpt inn 15 millioner 3DTV-er innen 2012 er omme. Fire millioner 3DTV-er ble solgt verden rundt i fjor, og det er ventet at dette nummeret vil stige til åtte millioner i år.

Mer innhold

Veksten i 3DTV er ventet å få en økning på grunn av større tilgjengelighet av 3D-innhold og billigere utstyr, sier Futuresource. I Nord-Amerika er det per dags dato elleve 3D-tjenester, to 3D-kanaler og seks video-on-demand-tjenester.

Salg av Blu-ray-filmer i 3D er også ventet å få en økning med en stadig større tilgjengelighet av 3DTV-er. I fjor stod denne type BD-er for bare én prosent av Blu-ray-salget, men markedsandelen er ventet å øke til 25 prosent innen 2015. I år vil salget av 3D-Blu-ray bli ledet an av Harry Potter og Transformers, forteller Futuresource.

Skepsis blant forbrukere

På den annen side vil det å få 3DTV til å bli populært blant forbrukerne antakelig vise seg å bli alt annet enn enkelt. Deloitte kunne i september i fjor vise til sin undersøkelse der hele 83 prosent av forbrukerne som ble spurt ikke trodde at 3D-teknologien var nok til å få dem til å kjøpe en ny TV.

30 prosent svarte i tillegg at de mislikte konseptet om å måtte ha på seg briller for å kunne se innholdet, noe som ikke er positive nyheter for produsentene. 31 prosent av de spurte svarte videre at de ikke trodde at stereoskopisk 3D kunne forsterke deres underholdningsopplevelse, mens 13 prosent kunne fortelle at 3D-innhold gjorde dem fysisk uvel eller ukomfortable.

Klype salt

15 millioner 3DTV-er i USA alene på tampen av 2012 vil være en markant økning i salg av 3DTV-er, men det forteller ingenting om folk faktisk bruker 3D-teknologien. Skepsisen ovenfor illustrerer nettopp dette poenget.

Flere og flere nye HDTV-er selges med 3D-funksjonalitet enten vi vil ha det eller ikke, og derfor må man ta slike anslag fra Futuresource med en klype salt når det gjelder oversikt over faktisk interesse for 3D.

(Kilder: The Digital Home, Electronic House)

annonse