Tek.no

Nyhet

Flest vil ha Sony Ericsson til jul

10 Des 2007 09:53

Svenske Telia har gjort en juleundersøkelse som viser at hver tredje svenske ønsker seg en ny mobiltelefon til jul, og det er syltynne mobiler med Internett som er den heteste trenden.
– I desember er det høyt trykk i våre butikker i byene og på nettet. Bærbare datamaskiner med mobilt bredbåndsmodem og syltynne mobiltelefoner med Internett-tilkobling og stor skjerm selger best, sier salgssjef for mobilitetstjenester hos TeliaSonera, Fredrik Rudberg.

Les også:
- På loven sitter nissen
- Mobilladeren fra Helvete
- Her kjøper du de billigste mobilene

Små forskjeller
Både i Norge og Sverige er Nokia og Sony Ericsson de desidert mest populære merkene og mobiltrendene har lenge vært ganske sammenfallende mellom de to landene. Allikevel er det noen små forskjeller.
For selv om hver tredje svenske vil ha en mobiltelefon til jul er bærbar PC enda mer populært. Hele 43 prosent ønsker at de finner en slik en under juletreet. I Norge viste en undersøkelse fra Elektronikkbransjen at ny mobiltelefon var det de aller fleste ville ha.

Populære merker
I Sverige har uansett 8 000 personer deltatt i undersøkelsen som viser at Sony Ericsson er det mest populære merket. Hele 61 prosent ønsker at de får en slik mobil til jul. Nokia kommer på en god andreplass med 30 prosent av stemmene. De resterende merkene (som Motorola, Samsung, Apple og LG) får kun ni prosent til sammen.

annonse