Tek.no

Nyhet

Lettvint linsedeksel til XZ-1

14 Mai 2011 04:05

Objektivdeksler er nok for de fleste av oss et nødvendig onde. De er små, anonyme og forsvinner av forskjellige årsaker lett i lommer, vesker, kommodeskuffer og bak vaskemaskiner. Men uten dem kommer støvet, ripene og fettflekkene krypende, så få tør å være de foruten. Og når de først er på plass, er noen av dem laget slik at de kan være en skikkelig pine å få av, mens andre spretter av bare en ser på dem. Ofte i retning nærmeste vaskemaskin.

Den japanske tilbehørsprodusenten UN Company synes i alle fall luksusgluggen foran på Olympus ZX-1 fortjener en bedre løsning, og lanserer et håndlaget spesialdeksel til denne modellen. Objektivbeskyttelsen monteres på en egen ring som skrus fast rundt roten av objektivet. Dekselet foran er delt i tre fjermonterte kakestykker som glir til side når en slår på kameraet og objektivet titter ut mellom disse.
Mekanismen er den samme som i Ricohs LC-1 til GX-100/200, et deksel som har vært populært blant brukere av forskjellige avanserte kompakter en stund.

Dekselet blir produsert i et begrenset opplag, og kan kun bestilles over nett, direkte fra UN Company. Prisen er på småpene 400,- før frakt og avgifter.

(Kilde: Petapixel)

Les også
Olympus XZ-1: Olympus XZ-1
Les også
Olympus XZ-1
annonse