Tek.no

Nyhet

Snart kommer kameraet som leser følelsene dine

Fremtidens Nikonkameraer vil kunne hjelpe deg med å ta bilder

Ifølge Petapixel skal Nikon ha tegnet kameraet i artikkelen som omhandler det tenkende kameraet.
22 Juli 2011 04:00

Det har lenge vært snakk om intelligent elektronikk, som klarer å lese eierens intensjoner og dermed velge det alternativet som egner seg best til formålet. Så langt har det kun vært en fjern drøm og hvis den skulle bli en realitet er det mest sannsynlig at helt andre produkter vil komme fremst i køen.

Men skal vi tro den velrenomerte kameranettsiden Petapixel , planlegger Nikon å anvende seg av slik teknologi. Faktisk har de kommet så langt med planene sine at de også har publisert patentet til teknologien.

Vil måle hjerterytme og blodtrykk

Ifølge Petapixel ønsker selskapet å bygge inn biologiske detektorer i sine kameraer, slik at kameraet automatisk kan endre innstillinger basert på ting som hjertefrekvens og blodtrykk.

Et eksempel på dette kan være på en sportsbegivenhet. Basert på fotografens blodtrykk og det som skjer utenfor kan sensorene brukes til å utløse lukkeren når noe viktig skjer, om fotografens reflekser er for trege til å få det med seg. Kameraet kan også velge en raskere lukkertid for å redusere uskarphet hvis brukeren er nervøs.

Til tross for de store planene rundt dette, har Nikon vært tause de siste dagene og ikke kommentert teknologien ytterligere. Om teknologien kan bli en realitet vites ennå ikke, men av erfaring vet vi at det er best å ta slike meldinger med en klype salt. Imens får bare tiden vise.

annonse

Les også