Tek.no

Nyhet

Endelig har Telenor funnet feilen i mobilnettet

Over en måned etter krisen.

19 Juli 2011 11:00

De fleste husker nok hvordan Norge sto stille den 10. juni tidligere i år da mobilnettet til Telenor ble satt ut av drift i en lengre periode. Nå skal de ha funnet rotårsaken til problemene som oppsto denne dagen.

To småfeil

– Vi er glade for at vi nå kan si at vi har identifisert årsakene til feilene i mobilnettet vi opplevde i juni. De grepene vi har tatt gjør at våre kunder kan være trygge på kvaliteten i Telenors nett, sier Norgessjef Ragnar Kårhus.

Det skal dreie seg om en feil i programvaren som er installert i sentralene for mobil tale. Denne feilen blir nå rettet samtidig som at Telenor skal gjøre enkelte endringer i design og dimensjonering for å få bukt med kraftig signaleringstrafikk slik vi så 10. juni.

Lover forbedringer

Problemene i selve mobilnettet i juni ble utløst av to ulike hendelser som forårsaket en økning i signaleringstrafikken. Hendelsene var henholdsvis en omstart av en server for mobilt bredbånd etter en feilsituasjon den 10. juni og brudd i et samband i transportnettet den 17. juni.

– Dette er hendelser som kan skje fra tid til annen og som kan skape tregheter i trafikkavviklingen i mobilnettet, uten at det skal skape et stort utfall, sier Kårhus.

Les også: GUIDE: Når mobilnettet tryner

Mobilnettet skal nå bli styrket ytterligere for at noe slikt ikke skal skje igjen. Telenor har for tiden ekstra bemanning på plass til hver tid slik at nettet blir grundig overvåket. I løp av september skal nettet har blitt styrket ytterligere for å takle slike topper i signaleringstrafikken.

(Kilde: pressemelding)

Les også
Når mobilnettet tryner
Les også
Telenor tar det hele og fulle ansvaret
annonse

Les også