Nyhet

Prøv en rykende fersk iPhone-app

Nye reiseapper, spill, nettleser og leseapp står på menyen.

Det er sommer, det er sol, og det flommer over av nye apper i Apple App Store. Her trekker vi frem noen av de nye iPhone-appene som har kommet i juni og juli, og kanskje vil et par av dem få plass på listen over de essensielle iPhone-appene.

Samtidig kan du i dette app-sveipet finne nye apper som "ikke nødvendigvis passer for alle".

Les også: De nye iPhone-appene fra mai/juni

Har du en Android-mobil? Sjekk månedens nye Android-apper fra juni

Stay.com

Norske Stay.com satser stort på sin nye reiseplanleggingsapp, og har fått positiv omtale i blant annet Techcrunch etter lanseringen 11. juli. Her skreddersyr du din egen sosiale reiseguide sammen med de du skal reise med, basert på anbefalinger fra venner og proffe anmeldere. Gode offline kart medfølger til de 116 byene som foreløpig støttes.

Planlegg New York-turen med Stay.com (gratis)

Amazing Alex

Dette er Angry Birds-utvikler Rovios nye spill. Som Amazing Alex får du testet din kreative tankegang og dine fysikkunnskaper. Handlingen foregår på gutterommet til Alex, hvor det er proppfullt av forskjellige leker som du bruker til å løse oppgavene.

Bli lekekamerat med Amazing Alex*** (7 kroner)

Score!

I dette fotballspillet skal du gjenskape mål fra landslagskamper mellom 1980-tallet og nåtid, som frisparket til Roberto Carlos og lobben til Davor Suker. Mangel på rettigheter gjør likevel at Score! ikke har lov til å vise navnet på målscoreren, og det er synd.

Bend it like Beckham med Score! (7 kroner)

Chrome

Apples egen nettleser, Safari, har fått en farlig utfordrer i Google Chrome som nå er lansert til iOS. Her får du blant annet menylinjen øverst og kan velge inkognito-modus direkte fra nettleseren. Bruker du Chrome på PC-en din, overføres bokmerkene dine automatisk. Grensesnittet fungerer godt.

Bytt til Chrome-nettleseren (gratis)

Cloth

Med Cloth kan du få full oversikt over garderoben din, eller klesskapet ditt, ved å ta bilder av de forskjellige antrekkene og kategorisere dem. Med vær-funksjonen, som koster 7 kroner, får du hjelp til å plukke klær som passer værforholdene. Merk at appen er best tilrettelagt for kvinnlige iPhone-brukere.

Finn antrekket på under en time med Cloth (gratis/7 kroner)

App in the air

Denne perlen av en app bør få plass på hjemmeskjermen din hvis du skal ut og reise. Ikke bare sørger den for at du rekker flyet ditt (push-varsel når boarding starter), men du får også tips til hva du kan gjøre mens du venter på flyplassene, eller ankommer en ny by. Norske flyplasser og flyselskaper er inkludert.

Reis smartere med App in the air (gratis)

Loopcam

Med Loopcam kan du lage enkle animasjoner med mobilkameraet ditt. Snutten går i loop som en GIF-animasjon når den er spilt inn. Det som mangler er kanskje muligheten til å legge til kule effekter.

Lag nostalgiske GIF-animasjoner med Loopcam (gratis)

Soriko Radio

Radioapper finnes det mange av, men det er likevel mulig at den norske Soriko Radio-appen har noen funksjoner du vil sette pris på. Blant får du frem navn på artist og låt på en del radiokanaler, samt at appen har støtte for AirPlay og et enkelt grensesnitt. Her får du imidlertid bare 18 radiokanaler.

Prøv den nye Soriko Radio (14 kroner)

Den Store Lesehesten

Barnebøker for litt større barn er det du finner i appen Den Store Lesehesten. Selve appen er gratis, men hver bok koster 49 kroner. Aschehoug står bak satsningen, og Unni Lindell har skrevet to av bøkene som tilbys. Den Store Leseshesten passer for 3.-5. klasseelever.

Les "Gordon blir uteligger" via Den Store Lesehesten (gratis - 49 kroner per bok)

WordMe

Dette norske spillet soler seg litt i glansen til Wordfeud, men ligner kanskje vel så mye på Hangman. I WordMe kjører du egen bil i et race mot den du spiller med, og for hvert riktige ord rykker du nærmere målstreken. Den som kommer først, vinner. Friskt utseende på appen.

Slå vennene dine i WordMe (14 kroner/gratis med reklame)

Øvrige nye: UT.no turguide***, Podcaster, The Amazing Spider-Man***, Popsicolor, Ice Age Village, Ark e-bok***, Webr***, Oslo Stories, Song Pop Free, Melod.io.

Hele listen (oppdatert):
Her er de essensielle iPhone-appene

(Kilder: Apple App Store, Gizmodo)

Lik Amobil.no på Facebook!

Les også
Fun Run klatrer på applistene
annonse