Til hovedinnhold

Er du lei av Wordfeud?

Her er fem nye sosiale mobilspill som forsøker å ta Norge med storm.

Den norske Scrabble-kopien Wordfeud har du allerede hørt mye om, for dette mobilspillet har blitt umåtelig populært her til lands. Wordfeud har banet vei for spill som Draw Something og Ruzzle (tidl. Rumble), og nå nylig Song Pop.

Imidlertid dukker det hele tiden opp nye mobilspill som du kan spille med andre. Utvikleren bak Nødt eller sannhet, et spill som i en periode var mest lastet ned i Apple App Store, har nå lansert en like flau oppfølger: SMS Rulett. Samtidig har Aftenposten lansert sin egen Scrabble-kopi – eventuelt Wordfeud-kopi – med navnet Ordspill. Videre har norske Frost Software gått noen steg videre fra sine forrige spill, som Skitkasting og peeHero, og har nå lansert kviss-appen Quizzer.

Vi har ikke testet noen av appene inngående, men vi har likevel dannet oss et bilde av hva spillene går ut på. Vår dom er at alle tre har potensial til å bli den neste "landeplagen" i Norge, men kanskje må det noen justeringer til, eller i det minste en god porsjon flaks.

SMS Rulett

Kort om SMS Rulett: Dette spillet går ut på at du må sende en flau tekst som dukker opp på mobilskjermen til nummer "X" etter en valgt bokstav i adresseboka di. Selv om spillet heter SMS Rulett må du faktisk dra i håndtaket på en spilleautomat for å få frem meldingen du skal sende. Å delta i dette partyspillet minner riktignok mer om russisk rulett, både sosialt og profesjonelt.

Ettersom Nødt eller sannhet ble populært i Norge, er det kanskje naturlig å tro at også SMS Rulett kan gjøre det bra. Spillet er gratis med begrensede funksjoner og reklame, men du kan kjøpe fullversjonen for 14 kroner. Foreløpig er SMS Rulett bare tilgjengelig til iPhone og iPad. Nødt eller sannhet finnes derimot til Android også.

Les også: Denne appen får deg til å rødme

Ordspill

Bokmålsordboka definerer ordspill som "spøkefull bruk av enslydende eller flertydige ord". Navnet er kanskje passende for et slikt spill, men det har liksom ikke den samme klangen over seg som Scrabble eller Wordfeud. Selve spillet er svært likt de nevnte spillene som går ut på det samme, men her får du også statistikk, rangering og muligheten til å spille mot andre på samme ferdighetsnivå. Bonusrutene på brettet kunne med fordel hatt enklere forkortelser og tydeligere farger, men menyene og grensesnittet for øvrig ser bra ut.

Kan Ordspill klare å lokke til seg Wordfeud-fansen?

Aftenposten treffer Scrabble-entusiastene som har gått lei av Wordfeud, og for denne målgruppen er Ordspill perfekt. Vi tror fortsatt at hobby-ordspillerne vil foretrekke Wordfeud, men det er ikke umulig at avisens Ordspill kan bli en landeplage hvis ballen først begynner å rulle.

Last ned Ordspill gratis til Android eller iPhone (ikke iPad-versjon...), eller betal henholdsvis 19- eller 21 kroner for den reklamefrie versjonen.

Quizzer

Quiz kan være morsomt, men da må det gjøres riktig. Quizzer er et nytt, norskutviklet mobilspill til iPhone som går ut på å svare riktig på flest mulig spørsmål før motstanderen. Får du flere svar riktig på rad får du flere poeng (inntil 8 poeng). Vanskelighetsgraden på spørsmålene er imidlertid nokså lav, så quiz-elskere vil trolig ønske seg litt flere utfordringer.

Reklamene i gratisversjonen av Quizzer er grusomme, så det legges helt klart opp til at du bør kjøpe fullversjonen for 14 kroner. Denne versjonen er derimot ryddig og fin, og inkluderer både statistikk og rangering. I ett spill, som gikk til 15 poeng, vant motstanderen fordi vedkommende rakk å svare på flere spørsmål – ene og alene fordi han startet. Om dette var en "bug" vites ikke, men det burde i alle fall være like muligheter for begge spillerne å vinne, selv om spørsmålsrunden går på omgang. En annen ting er at du ikke kan "oppdatere" skjermbildet, slik at det står at motstanderen har gjort sitt trekk for bare et sekund siden selv om det går flere minutter. Det virker nesten som det henger seg opp litt.

Quizzer er et norskutviklet quiz-spill.

Utviklerne sier til oss at de vil prioritere det norske markedet først, selv om spillet også markedsføres i USA, og det kan tale til fordel for Quizzer her til lands. Det er vel samme suksessoppskrift som Wordfeud-utvikleren brukte; Prøve seg fram i hjemlandet først og så utvide hvis det slår an. Liker du quiz er Quizzer absolutt verdt å prøve allerede nå, selv om vi forventer enda litt finpuss i ukene som kommer. Kun til iPhone og iPad, foreløpig.

Ordtåke

Spillet Ordtåke til Android og iPhone er ikke et typisk "sosialt spill," ettersom du ikke spiller direkte mot venner eller ukjente. Men resultatet ditt kan du få med i Apple-systemets Game Center (ikke OpenFeint eller lignende til Android, merkelig nok).

Dette spillet går ut på å stokke om bokstaver og få frem det riktige ordet. Dette kan gjøres "endeløst" eller på tid (tre minutter). Den norske utgiveren omtaler Ordtåke som hjernetrim, og det må vi vel si oss enige i at det er. Det krever nemlig litt av de små grå å sette sammen ordene på kortest mulig tid, og spesielt hvis det er flere mulige løsninger.

Ordtåke koster 7 kroner både til Android og iPhone, og det er det i alle fall nesten verdt. Vi savner en toppliste med egne resultater, samt mulighet til å spille direkte mot andre. Vi liker hvordan selve appen ser ut, men akkurat ikonet minner kanskje mer om en skytjeneste (iCloud??) enn et spill.

WordMe

Det siste relativt nye sosiale spillet vi tar med i denne omgang heter WordMe. Dette er et annerledes ordspill til iOS-plattformen. Det minner om hangman, der du og motstanderen gjetter annethvert ord, men tvisten er at dette samtidig er et bil-race. Gjetter du riktig ord får du poeng, men svarer du feil mister bilen din fart. Feil svar flere ganger betyr mindre bensin på tanken, og større sjanse for at motstanderen krysser mållinjen først. Bruk poengene til å kjøpe kulere biler.

Reklamene i gratisversjonen er ganske plagsomme, men det er greit å prøve denne versjonen først for å se om WordMe er noe for deg. Dette spillet har allerede fått en viss suksess i Norge, men er ikke i nærheten av landeplagene vi nevnte innledningsvis. Kanskje har dette potensial også internasjonalt, som Wordfeud?

Det som kanskje er mest positivt med WordMe er at det er et ganske enkelt ordspill – som ikke krever at du tenker like mye som i flere av de ovennevte spillene. Det gjør WordMe godt egnet til spill på buss eller tog, samt i perioder med dødtid. Kjøp WordMe for 14 kroner til iPhone, eller prøv gratisversjonen.

Finn andre mobilspill til din mobil:

annonse