Til hovedinnhold

Trykkskjerm har knapper som spretter opp fra skjermen

Skjermen fra Tactus Technology er helt unik.

En del mennesker har problemer med at trykkskjermene på smarttelefoner og nettbrett ikke har fysiske taster som gir brukeren såkalt «taktil respons» – eller følelsen av å ta på noe, på godt norsk.

Denne trykkskjermen fra Tactus Technology har lyst til å gjøre noe med dette. Skjermen er nemlig i stand til å trylle frem fysiske knapper ved behov, og trylle dem bort igjen like fort. Se videoen nederst i saken for en demonstrasjon.

Tilgjengelig neste år

Den spesielle trykkskjermen kan bli tilgjengelig på markedet allerede neste år, og det sies at den ikke vil være tykkere enn vanlige trykkskjermer til tross for sine magiske egenskaper.

Et lag med såkalte mikrofluider lager knapper (eller rettere sagt klumper) som fylles opp som ballonger. Når de forsvinner blir skjermen like flat som før.

Bli vår fan på Facebook!

På videoen nedenfor ser vi at ulike Tactus-skjermer kan produsere knapper med forskjellige størrelser og former, men det er uklart om dette er forhåndsinnstilte mønstre eller om panelet er i stand til å lage ulike mønstre dynamisk.

Se presentasjonen av den nye trykkskjermteknologien på YouTube:

(Kilde: Tactus Technology)

annonse