Til hovedinnhold

Retina-MacBook støtter fire skjermer

Flere nettsteder har nå testet løsningen.

The Verge

Apple skapte stor ståhei da de for en drøy uke siden lanserte en helt ny MacBook Pro med Retina-skjerm. Maskinen har ikke bare en rekordhøy oppløsning over sin 15 tommer store skjerm, den er også ekstra tynn og veier to kilogram.

Nå bekrefter en rekke nettsteder at det ikke bare er fysisk mulig å koble til tre eksterne skjermer, i tillegg til Retina-skjermen. Det fungerer attpåtil ganske bra.

Tre bildekontakter

Problemet med de tidligere MacBook-ene er at de bare har hatt én bildeutgang, mens den nye maskinen har hele tre bildeutganger. To er av Thunderbolt-typen, som fungerer med DisplayPort, samt én av HDMI-typen. Men selv om kontaktene er der, har vi tidligere vist at det på ingen måte er lett å koble opp mer enn én ekstern skjerm på en MacBook Pro.

Løsningen var fra og med den forrige generasjonen med bærbare Apple-maskiner at du måtte koble én Thunderbolt-skjerm til maskinen, koble en ekstern Thunderbolt-harddisk til skjermen for så å koble skjerm nummer to til harddisken. Alternativt må du kjøpe en spesiell bildesplitter, men ingen av delene er en god løsning.

Nå viser nettstedene The Verge og OWC at det er fullt mulig å bruke samtlige bildekontakter på den nye MacBook Pro-en, i tillegg til å ha Retina-skjermen aktiv.

God bildeflyt

The Verge testet dette med to skjemer som holdt Full HD-oppløsning, samt én som kjørte på 1600 x 900 piksler. Også har man skjermen på maskina, som holder 2880 x 1800 piksler. Samlet er det nesten 11 millioner piksler som skal genereres flere ganger i sekundet.

For skjermkortet i maskinen, et GeForce GT 650m fra Nvidia, er det en tøff utfordring. Men ifølge The Verge går det faktisk helt fint. Kontorprogrammer, Photoshop og en film med 4K-oppløsning kjørte samtidig rundt om på skjermene, uten at bildeflyten var et problem.

Det var først når de dro i gang fire filmer samtidig at maskinen begynte å slite litt. Samtidig blir det poengtert at den nye MacBook Air støtter to eksterne skjermer på direkten, uten at noen av delene gir en like god opplevelse som AMDs Eyefinity-teknologi.

Men det fungerer, uten at du må kjøpe flere dyre skjermer og én dyr ekstern harddisk – og det er et fremskritt for MacBook-eiere.

(Kilder: OWC, The Verge)

annonse