Til hovedinnhold

Apple, Amazon og Samsung steg mest i verdi

Ny undersøkelse viser at de tre selskapene fosser frem.

Analyseselskapet Interbrand er kjent for å lage rangeringslister der selskapers verdi blir målt med utgangspunkt i både selskapets økonomiske situasjon og merkevarekjennskapen i markedet. Årets liste viser at det er tre selskaper som utmerker seg.

Det er Apple som har gjort det klart største hoppet. Fra 8. til 3. plass på listen, og en styrking i verdi på hele 129 prosent. Apples arge konkurrent og storleverandør, Samsung, kaprer plassen rett under der Apple lå i fjor. En verdiøkning på 40 prosent sendte sør-koreanerne opp fra 17. plassen fra fjorårets ranking.

Les også: Nå er Samsung større enn Nokia

Hele undersøkelsen kan lastes ned fra Interbrand (PDF).

Bokhandlerne angriper

Amazon er kanskje mest kjent som en bokhandel, men de har brukt e-bokleseren Kindle til å bygge seg opp som en stadig sterkere konkurrent til Apple og Samsung. Amazon kan vise til en verdiøkning på 46 prosent, og havner dermed på plass nummer tjue.

Listen inneholder ellers to mindre overraskelser; Coca-Cola er stadig øverst, om enn såvidt – mens Nokia og HP klatrer nedover.

Den finske mobilprodusenten tapte 16 prosent av sin verdi mellom 2011 og 2012, mens HP tapte 8 prosent av sin verdi i samme periode.

Les også: Nokia ikke lenger mest verdt i Finland

(Kilde: engadget.com)

Mer om
annonse