Til hovedinnhold

Dette kan være Netflix-prisen

Twitter-bruker snublet over interessant informasjon.

Montasje: Netflix, iStock Photo

I år har det kommet to store nyheter for fjernsynsentusiaster: Både HBO og Netflix kommer til Norge, med tilbud om å se filmer og TV-programmer når du vil via nettet.

Mens det har dukket opp flere HBO-nyheter etter at det ble kjent at de skulle komme hit, for eksempel hva det vil koste og hva du får, har ting fortonet seg mer eller mindre stille for Netflix siden annonseringen i august.

Nå har det imidlertid dukket opp interessant informasjon fra uoffisielt hold. En dansk Twitter-bruker la nylig ut et bilde som tilsynelatende avslører den nordiske prisen på den kommende tjenesten.

Her er prisen

For noen dager siden la nemlig Twitter-brukeren Michael Albertsen ut et skjermbilde som viser en Netflix-app, hvor det blant annet står om gratis prøvetid på en måned og en liste over sentrale Netflix-funksjoner. Men det mest interessante er kanskje prisen:

Ifølge skjermbildet kommer Netflix til å koste 79 kroner i måneden.

Dette skjermbildet viser angivelig den nordiske Netflix-prisen.Foto: Michael Albertsen, Twitter, Netflix

Albertsen tok skjermbildet på sitt Asus Transformer Prime-nettbrett, som han kjøpte i USA. Nettbrettet kommer med Netflix forhåndsinstallert, og en dag dukket plutselig denne informasjonen opp i appen.

Den oppgitte prisen er nøyaktig den samme som HBO vil koste per måned. Ettersom danskene også må betale 79 kroner for HBO, tyder den «danske» Netflix-prisen på at vi vil få tilsvarende her til lands.

Dyrest i verden

Ifølge Recordere.dk skal prisen på 79 kroner være bekreftet, men de stiller seg likevel skeptiske til hvor dyrt det høres ut. 79 kroner i måneden vil nemlig være en av de dyreste Netflix-prisene i verden. I USA koster tjenesten 8 dollar, altså 46 kroner, mens i Storbritannia går den for 6 pund, altså 55 kroner.

Det er foreløpig usikkert hva forbrukerne vil få for denne prislappen. Vi vil ikke få tilgang til nøyaktig samme materiale som i USA på grunn av forskjellige bruksrettigheter. Om Netflix kompenserer med norsk og europeisk materiale, gjenstår å se.

Vi vil sannsynligvis få vite mer den 16. oktober, når Netflix-sjefene kommer til København for å demonstrere den nye tjenesten.

(Kilde: Recordere.dk)

annonse