Til hovedinnhold

Skal sikre innhold på mobil, nettbrett og pc

F-Secure lanserer ny skytjeneste som skal gjøre det enklere å dele personlig innhold på en trygg måte.

Slik ser Content Anywhere-løsningen ut fra et brukerperspektiv. (Klikk for større illustrasjon)

Tjenester hvor du kan lagre alt ditt digitale innhold på nettet – i "nettskyen" – og synkronisere alt sammen på tvers av mobiltelefoner, nettbrett eller PC-er, blir mer og mer aktuelle i takt med at vi får enheter å forholde oss til. Derfor ønsker stadig flere selskaper å tilby denne typen tjenester, for eksempel Dropbox-lignende fillagringstjenester som lar deg dele dokumenter, musikk, bilder og annet innhold med andre brukere.

Foreløpig har vi sett få trusler som rammer mange mobilbrukere, men jo mer brukerne deler og synkroniserer innhold, jo større er sjansen for at informasjon kan komme på avveie, for eksempel ved at innhold deles via usikre tjenester.

Les også: Slik er Apples iCloud

Sikkerhetsselskapet F-Secure har nettopp lansert en ny tjeneste, F-Secure Content Anywhere, som er rettet mot tjenestetilbydere som vil tilby det de kaller en "trygg, personlig nettsky" til sine kunder.

– F-Secure har i mer enn 20 år beskyttet forbrukere mot PC-trusler og mer moderne mobile trusler. Med F-Secure Content Anywhere utvider vi vårt allerede solide tilbud til tjenestetilbydere. Sluttbrukerne ønsker sikker nettbasert lagring fra noen de stoler på, samtidig som de ønsker å forholde seg til én leverandør. Vår nye nettskytjeneste bør således være svært attraktiv for tjenestetilbyderne, sier Troels Christensen, Norgessjef i F-Secure.

Kan selges under egen merkevare

Dette er med andre ord ikke noe du installerer på din egen mobiltelefon, nettbrett eller PC – men en ferdig tjeneste som tjenestetilbydere og mobiloperatører kan tilby sine brukere, gjerne med sin egen logo og markedsført under egen merkevare.

Med tjenesten vil du kunne lagre bilder, videoer og dokumenter på en sikret nettskytjeneste, og automatisk få det synkronisert over til alle enhetene dine. I tillegg vil du kunne styre hva som skal være privat og hva du vil dele med venner og familie. En av fordelene med tjenesten skal være at du enkelt skal kunne bytte mobiltelefon eller nettbrett, uten å måtte bekymre deg for å overføre innholdet til denne.

– Sikkerhet er blitt så mye mer enn antivirus. Vår skytjeneste sikrer at vi fortsatt dekker operatørenes behov i et samfunn preget av uavbrutt elektronisk tilgang og en eksplosjon i brukergenerert innhold, legger Christensen til.

Les også:

annonse