Tek.no

Nyhet

– Nokia må gjerne vente på oss

Nokia Lumia 920 får ikke 4G i alle utgaver før NetCom har åpnet for mobiler i 4G-nettet.

7 Des 2012 12:06
Hvis du har kjøpt en åpen Lumia 920 uten Telenor-"propell" på esken, vil Nokia at du skal måtte vente på NetCom før du får brukt 4G-støtten i telefonen.

Oppdatert: Nokia kontaktet oss i kjølvannet av denne saken. Nå lover de at en oppdatering som gir de ulåste telefonene 4G-støtte senest vil komme i slutten av januar.

I går åpnet Telenor 4G-nettet sitt for mobiltelefoner. En av de viktigste lanseringstelefonene er Nokias Lumia 920 – men de åpne utgavene får ikke 4G-støtte før begge de store 4G-nettene i Norge åpner for mobiltelefoner. Vi kontaktet NetComs informasjonssjef, Øyvind Vederhus, og han har ikke hørt noe om at Nokia venter på dem.

Les også: Telenor åpner 4G for mobiltelefoner

– Det er ikke kjent for NetCom at Nokia venter på oss, men hvis de har lyst til å gjøre det, så må de gjerne det, sier Vederhus på telefon med Amobil.no

Vil være 100 prosent sikre

NetCom har enn så lenge ikke spikret en dato for når de åpner for mobiltelefoner i sitt 4G-nett, men Vederhus forventer at det vil skje i løpet av første halvår til neste år.

– Det nyttigste vi har lært fra Telia Soneras 4G-satsing i andre land, er at løsningen må være gjennomtestet. Vi forstår veldig godt at kundene er utålmodige, men når det er sagt må vi likevel være 100 prosent sikre på at løsningen virker som den skal, forklarer Vederhus.

Raskt 3G-nett hjelper på ventetiden

I tillegg til å ha vært først ut med 4G-nett i Norge, har NetCom også åpnet for to samtidige 3G-tilkoblinger i sitt nett, såkalt DC-HSPA. Det betyr at brukerne i praksis får hastigheter rundt 15-20 megabit per sekund der nettet støtter det.

– Det raske 3G-nettet vårt gjør at vi har litt tid på oss til å teste løsningen som tillater mobiltelefoner i 4G-nettet. Vi er også utålmodige med å få 4G opp og gå på telefoner, men vi mener fortsatt at 4G først og fremst er for nettbrett og rutere. Løsningen egner seg svært godt for multimedia og slikt innhold gjør seg aller best på større skjermer, sier Vederhus.

Det kan ta sju måneder før du får 4G på Nokia Lumia 920

Les også
Telenor åpner 4G for mobiltelefoner
Les også
– Får jeg 4G automatisk?
annonse

Les også