Til hovedinnhold

LG Optimus G kan bli markedets kraftigste mobil

En av de første med ny firekjerners Snapdragon S4 Pro-brikke.

Det går rykter om at den sør-koreanske mobilprodusenten LG planlegger en ny toppmodell som vil få navnet Optimus G.

Nå bekrefter brikkeprodusenten Qualcomm i en pressemelding at de kommer til å levere sin nye Snapdragon S4 Pro-brikken til LG, som vil benytte den i en ny firekjerners smartmobil. Det skriver Anandtech.

"Qualcomm vil levere den nyeste Snapdragon S4 Pro-plattformen til LG, som vil bruke den i sin nye firekjerners smartmobil, som for øyeblikket er i produksjon og ventes å bli tilgjengelig i Korea i september med global lansering etter det", skriver Qualcomm i en melding.

Fra før er det kun den kinesiske mobilprodusenten Xiaomi som har annonsert telefoner med Snapdragon S4 Pro. Denne systembrikken kalles også APQ8064, og benytter fire 28 nm prosessorkjerner av den nyeste Krait-typen (etterfølgeren til Scorpion). Brikken inneholder også en Adreno 320-grafikkprosessor, som skal være rundt dobbelt så rask som Adreno 225-grafikkprosessoren som brukes i den vanlige Snapdragon S4-brikken.

2 GB RAM

Det ser med andre ord ut til å være ganske sikkert at den kommende LG-mobilen vil bli en av de desidert kraftigste mobiltelefonene på markedet – enten den blir hetende Optimus G, eller noe helt annet.

Ifølge nettstedet Phandroid, som siterer AsiaToday, vil Optimus G bli utstyrt med hele 2 GB arbeidsminne (RAM). I dag har de fleste toppmodeller 1 GB arbeidsminne.

Telefonen vil også få en 4,7-tommers skjerm med TrueHD-oppløsning, det vil si 1.280 x 720 punkter, samt et 13 megapiksel kamera. Operativsystemet skal være Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Kan bli lansert neste uke

Amobil.no har to journalister til stede på den store IFA-messen som starter i Berlin den 31. august. Om LG kommer til å lansere den nye telefonen der, vet vi ikke – men vi krysser fingrene!

Hvis du liker oss på Facebook, lover vi å gi deg hyppige oppdateringer fra IFA-messen på våre Facebook-sider, i tillegg til at du selvfølgelig vil få de viktigste nyhetene også her på Amobil.no.

(Kilder: Anandtech og Phandroid)

annonse