Til hovedinnhold

Med denne sykkelhjelmen blir du garantert synlig

Har store lyspaneler foran og bak.

Å sykle ute på kvelden kan være risikabelt med tanke på at det kan være vanskelig for bilister å se syklistene. Fra før eksisterer det refleksvester og blinkende lys du kan feste på rammen, men dette er ikke tilstrekkelig ifølge den amerikanske industridesigneren Nathan Wills.

Wills ser for seg en annen løsning der du slipper vest og lys på sykkelen. Dette er en løsning som er integrert i noe du allerede burde ha på deg når du sykler – nemlig en sykkelhjelm med store lys foran og bak. Lysene på sykkelen kan ofte bli oversett hvis de er for lavt plassert, mens lys på hodet er noe de fleste bilister burde få med seg.

Resultatet av dette er prototypen Torch T1 – en sykkelhjelm med lysende paneler.

Sprer lyset

T1 har hvite LED-paneler i front og røde paneler bak. Panelene er dekket av plastdeksler som hjelper til med å spre lyset fra lysdiodene på en jevnere måte. Dermed er det mulig å se lyset fra en bredere vinkel. I tillegg beskytter dekslene lyspanelene mot regn og støv.

Lysene får strøm fra to oppladbare batterier med en varighet på opptil fem timer i vanlig, ikke-blinkende modus. Hvis man derimot setter på blinkemodus varer lysdiodene lenger.

På Kickstarter

Wills har lagt ut prosjektet på Kickstarter, der alle kan bidra med penger for å realisere den lysende sykkelhjelmen.

Sjekk ut prosjektet på Kickstarter og se også promovideoen nedenfor:

(Kilde: Gizmag)

annonse