Til hovedinnhold

Tesla-grunnleggeren kunngjorde nytt produkt – børsen gikk mann av huse

Den neste produktlinjen fra Elon Musk blir ikke en bil.

Helga Esteb/Shutterstock.com

Elon Musk er en ruvende skikkelse i teknologiverdenen i kraft av å blant annet være grunnleggeren av elbilselskapet Tesla og romfartsselskapet SpaceX. Derfor skaper han gjerne også kraftige bølger hver gang han hinter om nye produkter, noe vi nå har fått et nytt, godt eksempel på.

Som blant andre The Telegraph og Bloomberg har snappet opp publiserte Musk nylig en ny Twitter-melding hvor han kunngjorde at en helt ny produktlinje fra Tesla snart skal se dagens lys. Interessant nok skal den nye produktlinjen ikke dreie seg om biler.

Økte Tesla-verdien med over 7 milliarder kroner

Akkurat hva det er Musk har i gjære skal offisielt avsløres klokken åtte på kvelden torsdag den 30. april amerikansk tid, noe som altså betyr at nordmenn vil få rede på hva den nye produktlinjen er den 1. mai.

Mest sannsynlig er det «hjemmebatterier» som lades ved hjelp av solpaneler Tesla har på gang. Foto: Kajano/Shutterstock.com

Selv om det altså ennå ikke er kjent hva Musk skal avduke lagde kunngjøringen skikkelig liv og røre på børsen. Bare få minutter etter at Twitter-meldingen ble lagt ut økte aksjekursen til Tesla med rundt tre-fire prosent, noe som tilsvarte en økning i markedsverdien på cirka 900 millioner dollar, altså rundt 7,2 milliarder kroner.

Elon Musk har cirka 1,9 millioner følgere på Twitter, og meldingen med den nye kunngjøringen ble delt mange tusen ganger i løpet av den første timen.

Kan dreie seg om «hjemmebatteri»

Det er blitt spekulert i om de nye Tesla-produktene kan være en ny form for batterier som husholdninger og bedrifter kan bruke til å lagre strøm via solcellepaneler. Musk uttalte nemlig under en konferanse i februar at et «Tesla-hjemmebatteri» ville bli avslørt ganske snart. Det skal dreie seg om en type litium-ionbatterier som Tesla allerede har installert i blant annet et antall Wal-Mart-butikker i USA gjennom selskapet SolarCity, hvor Elon Musk er styreleder.

Meningen med batteriene er at de skal fungere som et supplement til det tradisjonelle strømnettet for å avlaste dette ved eksyra høye energibehov, og på sikt kan skal det også kunne redusere behovet for levering av elektrisitet over strømnettet. Musk har sagt at designet til batteriene allerede er klart, og at produksjonen skal starte om et halvt års tid.

Hvorvidt det faktisk er den nye batteriene Tesla har på gang vil vi altså finne ut av den 1. mai.

Elon Musk har enda flere ambisiøse planer på gang: Snart vil vi muligens se Musks futuristiske supertog i aksjon »

annonse