Nyhet

Nå skal Sony begynne å lage droner

Slår seg sammen med annet selskap for å utvikle autonome droner.

De store elektronikkprodusentene har som regel en finger med i flere ulike markeder, men blant de kjenter selskapene er det ennå ikke så mange som har satset på droner. Nå melder den japanske giganten Sony at de skal inn i nettopp denne bransjen.

I en fersk pressemelding kunngjør Sonys mobilavdeling at de skal opprette et nytt selskap som skal jobbe med å utvikle droner, eller «aerial vehicles», som er begrepet Sony bruker i pressemeldingen.

Sonys mobilavdeling skal bidra med blant annet kamera- og telekommunikasjonsteknologi i utvikling av de nye dronene. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Autonome og nettsky-tilkoblet

Det nye selskapet skal hete «Aerosense» og opprettes sammen med en annen aktør, nemlig japanske ZMP. Alle detaljene er ennå ikke på plass, men det skal visstnok dreie seg om en form for autonome, altså selvdrevne, droner.

Dronene skal kunne ta bilder, og i tillegg skal de kunne benytte seg av dataprosessering via nettskyen, uten at det er helt klart hva dette innebærer i praksis. Sony Mobile skal blant annet bidra med kamera-, sensor- og telekommunikasjonsteknologi i utviklingen av dronene.

ZMP på sin side spesialiserer seg på robotteknologi og løsninger knyttet til autonom teknologi. På hjemmesiden kommer det frem at selskapet blant annet fokuserer på bildegjenkjenning, bevegelsessensorer, diverse måleinstrumenter og posisjonssensorer.

Økt satsing på «tingenes Internett»

I tillegg har selskapet utviklet teknologi for selvkjørende biler, kalt «RoboCar». Sammen skal Sonys og ZMPs kompetanse legge grunnlaget for det Sony kaller «omfattende» løsninger innen droneteknologi.

I første omgang er det imidlertid bedriftsmarkedet som er hovedmålgruppen, så det er uvisst om eller når vanlige forbrukere får glede av den nye droneteknologien.

Ifølge Sony er det nye fremstøtet et ledd i en økt satsing på nye bransjer og segmenter, og i å skaffe seg et bedre fotfeste innen «tingenes Internett»-utviklingen. Det nye Aerosense-selskapet skal formelt etableres i august i år.

Det kommer stadig nye dronemodeller: Denne skal gjøre dronefotografering enkelt for alle mobilbrukere »

(Via Android Authority)

Les også
Se videoen av Sonys uvanlige drone i aksjon
Les også
Sony tester nytt Android-grensesnitt på svensker
Les også
Nå oppdaterer Sony til Android 5.1
Les også
Denne skal gjøre dronefotografering enkelt for alle mobilbrukere
Les også
Her er den første «hybrid-kameradronen»
annonse